You are here: Home // Egészséges élet // Miért éhezel?

Miért éhezel?

Azt hiszed valaki másról van szó? Arra gondolsz, hogy tele a hasad, te biztos nem éhezel?

Csakhogy az éhezésnek kétféle módja van. Az egyik a mennyiségi éhezés, amikor konkrétan korog a gyomrod, mert nincs mivel megtölteni. A másik fajta a minőségi éhezés, amikor látszólag jól tartod magad és hírből sem ismered az éhség fogalmát, de mégis rengeteg minden hiányzik az egészséges szinthez az általad elfogyasztott ételből. Ez a második fajta éhezés sokkal sunyibb módon hat ránk. Erről fogok most írni…

Hallod a jelmondatot: „Tégy az éhezés ellen!” és már nyitod is a pénztárcádat, hogy befizess egy újabb zacskó kekszre az Afrikai éhezőknek. Szép és nemes cselekedet, de miért nem teszel inkább a saját éhezésed ellen? Erre is vonatkozik a régi mondás, hogy mindenki előbb a saját portáján tegyen rendet, mielőtt máséval foglalkozni kezd.

Régóta foglalkozok egészségügyi állapotfelméréssel és még soha senki nem jött hozzám, akinél elsőre nem találtam a műszeres mérés során többféle vitamin és ásványi anyag hiányt. Fontos kihangsúlyoznom, hogy itt nem a „vitamin guruk” által javasolt értékekhez képesti hiányról van szó, hanem a hivatalos orvostudomány által elfogadott RDA (ajánlott napi bevitel) mennyiség vonatkozásában lévő hiányról. Ez pedig az a minimum érték, aminél kevesebbet fogyasztva hosszabb-rövidebb távon mindenképpen fellép az adott vitaminhoz kapcsolódó hiánybetegség.

Értitek?

Soha, senkivel nem találkoztam még a praxisom során, aki minden szükséges vitaminból és ásványi anyagból legalább annyit fogyasztott volna, amennyi a szükséges minimum! Jó azt is tudnod, hogy nem afrikai éhezők között dolgozom, hanem a hazai közép és felső osztállyal.

Tudod mi az, ami még vicces ebben? A túlnyomó többségük szed (rendszeresen vagy kúraszerűen) valamilyen táplálék kiegészítő készítményt és ennek ellenére nem érik el egy vagy több dologból a minimum szinteket. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy a tapasztalataim alapján hány „működőképes” multivitamin készítmény van a piacon. Ez itt nem a reklám helye, ezért nem írom le a konkrét márkákat, de privátban szívesen elmondom.

Nem vagyok orvos, nem vagyok vegyész vagy biokémikus ezért amit most mondok, az nem tényszerű, megalapozott álláspont vagy kutatási eredmény. Ez pusztán a saját magánvéleményem, aminek a kialakításában csak a mérésekre és a józan paraszti eszemre támaszkodhattam. Ahogy én most látom: Valami nagyon bűzlik ezen a területen! Valahogy nincs összhangban, amit a világról „tanítanak” nekünk és amit a világról tapasztalok…

Nincs összhangban az, hogy elvileg minden adott (technológia, tudás, szándék), hogy mindannyian egészségesek legyünk egész hosszú életünk során azzal, hogy csak nagyítóval lehet teljesen egészséges embert találni. Az elmúlt 80-100 évben nem növekedett számottevően sem az átlagéletkor sem az életminőség. Mi hiányozhat? A technológia és a tudás egészen biztosan megvan. Egyedül a valódi szándék területén lehet hiány! Kinek állhat érdekében, hogy betegen (vagy a betegség határán egyensúlyozva), nem optimális körülmények között, kiszolgáltatottan „éljünk”?

Ki az, aki ebből profitál??? Kinek és miért éri meg embertársait ilyen körülmények között tartania? Ki az, akiben még megbízhatsz?

Természetes állapotában az emberi immunrendszer hatalmas fölényben van minden „kórokozóval” szemben. Azoknak gyakorlatilag semmi esélyük nincs elszaporodni és ezáltal kárt, betegséget okozni. Közismert tény, hogy a fertőző betegségek csak azokat fenyegetik, akiknek az immunrendszere nagymértékben legyengült. Ennek ellenére az emberek mégsem az immunrendszer erősítésére helyezik a hangsúlyt, hanem a „bacilusok” irtására. Én ugyan még senkiről nem hallottam, akire a WC pereme alatt lakó bacik csapatostól rátámadtak volna, de azért irtsuk ki őket! Ugyanazok az emberek akik vidáman lubickolnak a baktériumoktól hemzsegő Balatonban (és semmi bajuk nincs tőle), mániákus vegyi háborúba és irtóhadjáratba kezdenek minden hétvégén a fürdőkádjuk hadszínterén. 🙁

Nem lenne sokkal logikusabb az immunrendszerünket erősíteni, hogy a bacilusok „lepattanjanak” róla, mint a kóbor nomád törzsek a Kínai Nagy Falról?

Nem kéne hozzá mást tenni, mint megszüntetni a sejtszintű éhezésünk. Nagyságrendileg abból a pénzből, amit környezetkárosító és felesleges vegyszerekre költünk havonta, abból meg lehetne vásárolni valamilyen jól összeállított multivitamin készítményt. Nemcsak az ökológiai lábnyomunkat csökkentjük ezáltal, hanem a saját egészségi állapotunkat is rendbe raknánk.

Itt nem pusztán arról van szó, hogy mennyire vagy egészséges, vagy hogy mennyi ideig fogsz élni (betegségektől mentesen). Ezek is alapvető kérdések, de a minőségi éhezés révén még valami fontosat elveszítesz a mindennapjaidból…

Elsőre lehet, hogy nagyon durván fog hangzani, de kérlek járj utána és a saját személyes tapasztalataid révén győződj meg állításaim igaz voltáról. Ebben ne higgy senki másnak magadon kívül! Én csak megmutatok pár összefüggést, de meggyőződést szerezned neked magadnak kell.

Ennek a dolognak a spirituális vonzatáról a „Miért nem vagyunk (fél)istenek?” című következő cikkemben fogok írni. Most csak a fizikai szintű megnyilvánulásról lesz szó…

Az életet csak annak arányában tudjuk élvezni, amennyi (élet)energiánk van. Az életenergiánk szintje pedig pár nagyon egyszerű dologtól függ. Levegő, víz, táplálék, pihenés. Levegőből (egyenlőre még ingyen (vö: carbon credit)) bárki annyit vesz magához amennyit csak akar. A 6-8 óra pihenés általában mindenkinek megvan napi szinten. A fejlett világban az ivóvíz is szinte korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre elhanyagolható áron.

Ebből nagyon könnyen kitalálható, hogyha fáradékony, beteges, energiaszegény valaki, akkor csak a táplálékkal lehet valami „gond”. Látszólag a mennyisége is rendben van, hiszen naponta többször is étkezünk. Ezután már csak a minőségre gyanakodhatunk…

Az étel minősége pedig a beltartalmi értékeitől függ. Nagy hiba pusztán esztétikai szempontok alapján dönteni valaminek a minőségéről, még akkor is, ha az egész fogyasztói társadalom ezt próbálja belénk verni. A 80-as évek végétől egyre több olyan kutatás lát napvilágot, hogy az ételeink beltartalmi minősége csak 5-10 %-a az 50-60 évvel ezelőttinek. Tehát 10-20-szor annyit kéne elfogyasztani, hogy ugyanannyi vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet egyél meg, mint a nagyszüleid gyerekkorukban. Ennyit lehetetlen megenni. Ezért kéne még a legválogatottabb étrend mellett is táplálékkiegészítőket szednie mindenkinek.

Visszatérve az életminőségre: Ha mindenből a megfelelő mennyiséget juttatsz a szervezetedbe, akkor csodát fogsz tapasztalni. Nem leszel beteges, energiahiányos és a várható élettartamod növelése érdekében is sokat tettél. Ezenkívül az életed is színesebb lesz.

Nem képletesen, hanem szó szerint. Javul a látásod, színérzékelésed, hallásod, szaglásod, ízérzékelésed, tapintásod, koncentráló képességed, gondolkodási gyorsaságod, reakcióidőd, idegrendszeri kiegyensúlyozottságod és még rengeteg minden. Olyan érzésed lesz, mint valamelyik mozifilmben, amikor a szürkeárnyalatos (fekete-fehér) világban hirtelen megjelennek a színek. Érdemes kipróbálnod ezt a csodát!

Written by Elric Freeman

A siker nem a kevesek kiváltsága, még ha sokszor úgy is tűnik. Tanulható, és én azt tűztem ki célomul, hogy minél több embernek segítsek a cikkeim, tanfolyamaim, személyes konzultációk által.

Tags: , , ,

10 hozzászólás to " Miért éhezel? "

 1. Bacsa Kati szerint:

  Szia!
  Nagyon tetszik amit írsz,teljes mértékben egyetértek.
  Szeretnélek megkérni, írd meg légyszi melyek azok a multivitamin márkák, melyeket érdemes szedni!
  Köszi szépen..Üdv. Kati

  • Elric Freeman szerint:

   Eddigi méréseim alapján nagyon jól szerepeltek:

   Dr. Lenkei Alap Prémium
   Dr. Lenkei Közepes Prémium
   Béres Actival Extra
   Béres Actival Max
   Nutrilite Double X

   Találkoztam még jópár multivitamin készítménnyel, de azok nem hoztak ennyire jó eredményeket. Ezt a “futottak még” kategóriát nem nevesíteném, de vannak köztük nagynevű gyártók is és MLM termékek is…

   Mivel nem találkoztam még az összes termékkel, ezért, ha bárki úgy érzi, hogy az ő kedvenc vitaminjának is helye lenne a fenti listán, akkor szívesen látom egy biorezonanciás állapotfelmérés alkalmával, hogy megnézzük az eredményeket. 🙂

 2. Végre egy egészséges életszemléletű cikk !

  Csak azt nem értem,ha valaki azt eszi amit kíván (azt kívánunk amit a test jelez,hogy hiányzik neki) akkor meg minek plusz vitaminkészítmények? Abból indulok ki,hogy örök életemben csak azt ettem amit kívántam,gyümölcsöt,zöldséget akkor mikor ért,frissen,max. lekvárnak,vagy általam,szüleim által tartósítva.Sosem ettem félkész vagy kész ételeket,a nasi nálam a répa,vagy a gyümölcs,esetleg mogyoró,dió.Inni is csak vizet iszom,nem kész leveket,üdítőket.Vérképem,állapotfelmérés eredményem teljesen jó,sosem szedtem semmiféle vitamint pluszban,csak egy alkalommal,mikor terhes voltam a nagyfiammal,és vashiányos lettem,de akkor se gyógyszer formájában,hanem házi áfonya szörplekvár,reggel pálinkáspohárnyi házi fekete ribizli bor.
  Négy gyerekem van,mindeniket így etettem,és mindenik ép egészséges,Nem tudjuk mi a betegség,és hiszem,hogy ezután se lesz ilyen bajunk.

  • Elric Freeman szerint:

   Úgy látszik te abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy nem vagy rákényszerítve, hogy félkész vagy kész ételeket egyél. Sajnos a legtöbb ember nincs olyan helyzetben, hogy így éljen, mert mondjuk városban lakik és kevés krumpli terem meg az erkélyen. 🙂

   Nem gúnyolódom, hanem tényleg így van. Én is amíg Pesten laktam gyakran fanyalodtam ilyesmire. Amióta magunknak termelünk mindent vegyszermentesen, azóta tudom, hogy milyen izűnek is kéne lennie egy zöldségnek.

   Ide kapcsolódik az is, hogy a sok ízfokozó és mesterséges aroma teljes mértékben becsaphatja a természetes “kívánságlistád”. Nehéz különbséget tenni, hogy magát az ételt kívánod a beltartalmi értékei miatt vagy csak az íze miatt jutott eszedbe.

   Harmadrészt ide kapcsolódik az is, hogy a legtöbb ember naggyából egészségesnek gondolja magát. De ez nagyon sokszor abból fakad, hogy nem ismeri a saját lehetőségeit, adottságait. Erről részletesebben fogok írni a következő cikkemben…

 3. Fekete Jánosné szerint:

  Teljesen egyetértek Veled. A helyzet az, hogy amiről írtál előttem nem ismeretlen. 4 éve találkoztam üzleti szinten prémiumminőségű táplálékkiegészítőkkel. Éppen tegnap voltam egy képzésen és ugyanezekről tartott előadást egy doktornő. Még annyit ehhez a témához, meg szoktam kérdezni az embereket, hogy elgondolkodtak-e már azon, miért fordulhat az elő, hogy gyermekek szenvednek rákos megbetegedéstől, hiszen ők még nem hódolnak káros szenvedélyeknek. A végeredmény az, hogy egyáltalán nem mindegy mit eszünk. Egyetemi docens előadásában hallottam, hogy a zöldség- gyümölcsfélék minimális %-ban tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat, amelyek elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy szervezetünk normálisan működjön. Az emberek felső kategóriás autóra nem sajnálják a pénzt, de a saját egészségük megőrzésére igen. Autód lehet akárhány, de egészséged csak egy van.

 4. zeno szerint:

  elrikém! ez korrekt volt. Ne hagyd abba.Üdv.zeno!

 5. […] többre vagyunk képesek, mint ami mai világunkban megnyilvánul belőlünk emberekből. Előző cikkemben írtam róla, hogy már egy kis segítséggel, odafigyeléssel (élet)erősebbek, strapabíróbbak, […]

 6. […] „Miért éhezel?” és a „Miért nem vagyunk félistenek?” cikkeim nyomán rengetegen kérdezték, hogy melyik […]

 7. […] „Miért éhezel?” és a „Miért nem vagyunk félistenek?” cikkeim nyomán rengetegen kérdezték, hogy melyik […]

Te mit gondolsz?

Copyright © 2009 Teljesség Forrása. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.