You are here: Home // Milliomos elme, Siker // Hogyan változtasd meg a hiedelmeidet

Hogyan változtasd meg a hiedelmeidet

korlátozó hiedelmekRutinosabb tudatos teremtők tudják, hogy a világ aszerint működik, amit mi gondolunk illetve hiszünk róla.

Roppant hasznos ha rendelkezünk a tulajdonsággal, hogy rugalmasan kezeljük a hiedelmeinket, aszerint változtatva, ami éppen minket szolgál.

 

De nézzük, hogy hogyan is működik ez a gyakorlatban?

 

Ha egy kicsit utánanézel, ilyeneket fogsz találni:

  • legelőször meg kell határoznod a korlátozó hiedelmeidet
  • a legalapabb hiedelmeid be vannak mélyen vésődve a tudatalattidba, szóval ha tudsz róluk akkor változnak de lassan
  • ha megérted a hiedelmeid alapját, az megkönnyíti, hogy megszüntesd őket

 

Számtalan módszer van arra, hogy megváltoztasd a hiedelmeidet: vezetett meditáció, vizualizáció, hipnoterápia, EMDR, megerősítések stb. Általánosságban elmondható, hogy nem egy technika jelenti a megoldást, hanem valamilyen kombinációjuk.

 

Itt egy egyszerű gyakorlat erre. Próbáld ki. Működik.

1. Tudd, hogy képes vagy rá, és hogy az könnyebb, mint gondolod

Egyesek úgy gondolják, hogy nehéz ezeket a hiedelmeket megváltoztatni. Nos ez nem igaz. Sokkal könnyebb úgy megváltoztatni, ha nem nehezíted meg magadnak. 😉

Gondolj úgy a hiedelmekre, mint rugalmas, könnyen alakítható gondolatokra. Tetszik Abraham megfogalmazása: „a hiedelem pusztán egy gyakran ismételgetett gondolat”.

Ismételgethetsz akár egy olyan új gondolatot is, ami segít téged, nem?

 

2. Válaszd ki az új hiedelmedet

Ezt a legegyszerűbben úgy tudod megtenni, hogy megvizsgálod a célodat, és felteszed magadnak a kérdést: mit hinnék ilyen körülmények között? (pl. ha nyelvtanár vagy: „Kiváló nyelvtanár vagyok rengeteg tanulóval”

Sokan szeretik apró lépésekre osztani a tennivalójukat, és így változtatják meg a hiedelmeiket. Van aki pedig rögtön nagy eredményeket akar, és nagy lépésekben neki esik a hiedelmeinek. Válaszd azt amelyik jobban passzol hozzád.

 

3. Lásd a bizonyítékait az új hiedelmednek

Amint megengeded magadnak, elkezded látni az apró jeleket, amik megerősítenek abban, hogy az új hiedelmed működik. Az előbbi példánál maradva, lehet, hogy összefutsz egy régi ismerősöddel akinek a cége épp nyelvtanárt keres.

Itt egy fontos dolog van. Vedd észre. Legyél tudatos a jelzésekre.

 

4. Gyakorold az új hiedelmedet

Ez csak annyit jelent, hogy folyamatosan és következetesen gondold az új gondolataidat. Igen, hívhatod ezt megerősítésnek, átprogramozásnak vagy akárminek. Gyakorlatilag új idegi kapcsolatokat alakítasz ki az agyadban és ezeket erősíted meg. Minél többet gyakorlod, annál erősebbek lesznek, annál könnyebb lesz magadévá tenni az új gondolatot, annál jobban működik a vonzás, és már kész is az új téged segítő hiedelem.

 

Egy új szokás 60 nap alatt alakul ki, ez igaz a hiedelmekre is, úgyhogy ne legyél türelmetlen. Hamar megjönnek az eredmények is.

 

Joy

 

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is a Teremtő tudat közösséghez.  Ha bővebben szeretnél tanulni a témáról, akkor vegyél részt tréningünkön.

Written by Szűcs Andi

A kezdetektől fogva természetgyógyászként dolgozom, de akkor még kineziológiával, EFT-vel segítettem a hozzám fordulóknak. Kb. 5 éve foglalkozom biorezonanciás állapotfelméréssel, és táplálkozási tanácsadással, anyagcsere típusú diétákkal. Több ezer ember szervezetébe volt alkalmam bekukkantani, sok-sok látványos javulásnak voltam szemtanúja, és van pár baba is aki egy-egy diéta, méregtelenítés után örvendeztette meg (leendő) szüleit. Folyamatosan képzem magam, mert a szervezetünk egy nagyon bonyolult rendszer, bonyolult összefüggésekkel. Szerencsésnek tartom magam, mert a hobbim a munkám is.

Tags: ,

3 hozzászólás to " Hogyan változtasd meg a hiedelmeidet "

  1. […] meg a gondolkodásodat a pénzről. A korlátozó hiedelmek visszatartanak a sikertől, erről már írtam párszor, számold fel őket. Már ez önmagában […]

  2. […] meg a gondolkodásodat a pénzről. A korlátozó hiedelmek visszatartanak a sikertől, erről már írtam párszor, számold fel őket. Már ez önmagában […]

  3. […] meg a gondolkodásodat a pénzről. A korlátozó hiedelmek visszatartanak a sikertől, erről már írtam párszor, számold fel őket. Már ez önmagában […]

Te mit gondolsz?

Copyright © 2009 Teljesség Forrása. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.