You are here: Home // Siker // Hogyan találhatod meg 20 perc alatt az életcélod?

Hogyan találhatod meg 20 perc alatt az életcélod?

Általában több kevesebb idő után, mindenki eljut egy olyan pontra, hogy szeretné tudni, miért van ez az egész, mi értelme az életnek, azon belül is a saját életének. És persze mindenki szeretné azt gondolni, hogy a létezése fontos, sőt nélkülözhetetlen. Nos alapvetően én úgy gondolom, hogy lehet az. Megvan rá az esély, de csak attól függ, hogy abból a kb. 100 évből mit hozol ki. Mert abban talán egyetértünk, hogy azok az emberek, akiknek a fizikai aktivitás kimerül a söröskorsó emelgetésben, nem biztos, hogy „beváltották a hozzájuk fűzött reményeket”.

 

 

Hogy ne kelljen sokáig (még évekig) keresgélned, lássunk egy gyors módszert.

 

Ha ki akarod deríteni hogy mi az életcélod, először ki kell ürítened az elmédből az összes téves célt amit eddig gondoltál (beleértve azt is, hogy nincs célod). Legyél nyitott, hagyd hogy a válaszok megfogalmazódjanak a fejednek. Ha szkeptikus vagy akkor csak egyszerűen ne zárd ki a lehetőségét.

 

Steve Pavlina életvezetési tanácsadó technikáját fogom megosztani veletek.

 1. Vegyél elő egy darab papírt, vagy nyiss meg egy új dokumentumot ha a számítógépet jobban kedveled.
 2. Írd a tetejére: Mi a valódi életcélom?
 3. Írj le minden választ ami az eszedbe jut. Nem kell bonyolult mondatokban, lehetnek akár csak szavak is. Írj le mindent.
 4. Addig ismételd a 3-as pontot, amíg megjön a nagy válasz, amitől elsírod magad. Ez lesz a valódi életcélod.

 

Ennyi. Nem számít, hogy most mi a foglalkozásod, vagy az élethelyzeted. Általában 20 perc alatt megkapja mindenki a választ, ennyi idő kell ahhoz, hogy ki tudd üríteni a fejed, és hogy a különböző (szocializációs) beidegződések  eltűnjenek. A helytelen válaszok mind az elméből és a memóriából származnak. De ennél sokkal-sokkal mélyebbre kell ásnod.

 

Lesz egy pont amikor fel akarod adni (50-100 válasz után). Állj ellen a késztetésnek, hogy mást csinálnál inkább, és haladj tovább. Ez az ellenállás teljesen természetes.

Izgalmas kutatást kívánok!

Written by Szűcs Andi

A kezdetektől fogva természetgyógyászként dolgozom, de akkor még kineziológiával, EFT-vel segítettem a hozzám fordulóknak. Kb. 5 éve foglalkozom biorezonanciás állapotfelméréssel, és táplálkozási tanácsadással, anyagcsere típusú diétákkal. Több ezer ember szervezetébe volt alkalmam bekukkantani, sok-sok látványos javulásnak voltam szemtanúja, és van pár baba is aki egy-egy diéta, méregtelenítés után örvendeztette meg (leendő) szüleit. Folyamatosan képzem magam, mert a szervezetünk egy nagyon bonyolult rendszer, bonyolult összefüggésekkel. Szerencsésnek tartom magam, mert a hobbim a munkám is.

Tags: ,

11 hozzászólás to " Hogyan találhatod meg 20 perc alatt az életcélod? "

 1. Zsóka szerint:

  Szuper! Adok rá lehetőséget magamnak!

 2. Kriszti szerint:

  Kipróbáltam. Valóban elsírtam magamat, de félek, csak azért, mert már annyi mindent leírtam előtte, és teljesen kétségbeestem, hogy talán nekem nincs is életcélom. A dolog azért érdekes, mert én sosem gondoltam arra, hogy azzal kellene foglalkoznom, ami kijött “eredménynek” (sőt kifejezetten alkalmatlannak tartom magam erre a dologra). A dolog érdekessége, hogy amikor visszaolvastam a listámat, akkor észrevettem, hogy kétszer írtam le ezt a dolgot, és az első alkalommal a listám majdnem legelejére került ugyanez a szó, pedig mint mondtam, nem hiszem, hogy ez a terület nekem való volna. Kíváncsi lennék, hogy másnak milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban. Illetve a cikk szerzőjéhez fordulok, és az ő véleményét is szeretném kikérni, hogy vajon érvényes-e így az “eredmény”, hogy előtte már egyszer szerepelt a listámon? És hogy lehet egy olyan dolog az életcélom, amiben kifejezetten kétbalkezes vagyok (persze csak átvitt értelemben)?

  • Joy szerint:

   Kedves Kriszti,

   Szerintem mindneképpen érvényes az eredmény, hiszen az élet célja a fejlődés, és az hogy most kétbalkezes vagy valamiben, az nem jelenti azt hogy az is maradsz. Sőt ha az az életcélod, fantasztikus fejlődésben lesz részed azon a területen. Nagyon gyakori, hogy olyan dolog jön ki életcélként, amire sose gondolt volna az adott ember. De végülis érthető, ha gondolt volna, akkor nem kéne ez a gyakorlat. Sok sikert! 🙂

   • Kriszti szerint:

    Kedves Joy!
    Nagyon köszönöm a választ! Sokat gondolkodtam azóta is, és persze érdekes, hogy kezdek megbarátkozni a gondolattal. Még nem igazán tudom, hogy hogyan induljak el, mert valóban kíváncsi lettem, hogy mennyit tudok fejlődni. Ígérem, hogy beszámolok, amint többet tudok magamról. 🙂 Köszönöm a cikket!

 3. Péter szerint:

  Én nem sírtam, esetleg a nagyon gáz életcéloknál lábadt könnybe a szemem. Aztán 40 perc után feladtam, volt amit jónak gondoltam, de másnap reggel már nem.

 4. ppAndrás szerint:

  Én, az ún. “Véletlen napló”-t szoktam javasolni a pillanatnyi életcél megtalálásához.
  Írd le azokat a véletleneket az életedben, ami mindenki másnak véletlen.
  Két-három hónap múlva, ha visszanézed, szépen kirajzolódik a véletlenek láncolata.

  Nekem, a gyerekek, gyógynövényes oktatása jött, ki még anno. Mit tesz Isten, egyike voltam azoknak, akik az első úm. “erdei iskolát” létrehoztam, (Magyarországon), úgy, hogy “pénzt, paripát, fegyvert”, tálcán kínált hozzá a sors.
  ppA.

 5. Dani szerint:

  Üdv!

  Kipróbáltam, de nekem jelenleg 20 perc alatt szinte semmi olyan nem jutott eszembe, ami előrébb tudna volna vinni a “életcélom” felfedése felé. Vagy lehet valamit rosszul csinálok? Végül is amire gondolok mindig az a jobb élet, de ez elég tág fogalom. Azt nem tudom mi módon, hogyan tudnám elkezdeni.

 6. Zsolt szerint:

  Nekem sem jött össze, többszöri 20 perc nekifutásra sem. Előttem is a jobb élet lebegett, én is tanácstalan vagyok, hogyan tudnám elkezdeni:(

 7. Viki szerint:

  A borzaszto az hogy en semmit nem tudok a listara irni…abszolut, egy dolgot sem. Jart igy valaki?

  • Joy szerint:

   Próbálj meg nem gondolkodni rajta, csak hagyd hogy feljöjjenek gondolatok. Ezeket kéne leírnod. Ha sehogy sem jutsz előrébb, akkor nézd meg az EFT-s cikkem, és kopogtass a témában. Pl. Bár úgy érzem nincs életcélom/nem tudom mi az életcélom stb. Lehet, hogy nem aznap, de hamar meglesz a válasz. Sok sikert! 🙂

 8. Valer szerint:

  Szervdonor… most ez jó?

Te mit gondolsz?

Copyright © 2009 Teljesség Forrása. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.