You are here: Home // Vonzás törvénye // Hogyan legyél kedvesebb: 8 egyszerű tipp

Hogyan legyél kedvesebb: 8 egyszerű tipp

„Légy kedves a barátságtalan emberekhez – nekik van rá a legnagyobb szükségük.” Ashley Brilliant

A kedves szavak röviden és könnyen kimondhatóak, de a visszhangjuk örök.”  Teréz anya

Kedvesnek lenni nem mindig egyszerű, sőt néha kifejezetten nehéz, de mindig kifizetődő. Gondolj csak az ügyfélszolgálatokra. Ha kedvesen, együttérzően fordulsz az ügyintézőhöz, biztos lehetsz benne, hogy legalább megpróbál segíteni, azaz megteszi a legtöbbet amit tud. De ha arrogánsan állsz hozzá, annyit sem feltétlenül tesz, amit kellene neki. Próbáld ki ha szeretsz kísérletezni és ráérsz:)

 

Ezt csak azok kedvéért írtam, akik szeretnek kapni valamit cserébe. De nézzük abból a szemszögből, hogy ha mindenki barátságosan, kedvesen állna a másikhoz, akkor mennyivel szebb helyen élhetnénk.

 

Miért is legyünk kedvesek másokhoz?

 

 • Ha kedves vagy másokhoz, mások is kedvesek lesznek hozzád. Ez igaz. De felhívnám mindenki figyelmét, hogy ez nem azt jelenti, hogy pont az lesz hozzád kedves, akivel Te vagy. 😉 Csak, hogy ne érjenek meglepetések.
 • Azt kapod, amit magad is adsz. A legtöbben nem teszik meg az első lépést. Elvárják, hogy ezek a dolgok így történjenek, de kezdje a másik. Sajnos ez nem így működik. Ha változást akarsz az életedben, vállalj felelősséget érte, és tedd meg az első lépéseket. Ez szimbolikus. Ha Te nem teszel érte, ha neked nem fontos, másnak még kevésbé az.
 • Szebbé, jobbá teszed a környezeted és ezzel a világod.

 

Ez volt a miért. Most jöjjön a hogyan.

 

 • Légy hálás azért amid van, vagy amit kapsz. Nézz körül, és gondold végig mennyire jó életed van. Szánj rá naponta 2 percet, és légy hálás ezekért a dolgokért. Vagy esetleg vezess egy Hála-naplót/újságot.
 • Fejezd ki. Jó érzés lesz a környezetednek és (neked) ha megdícséred, elismered azt amit eddig talán észre sem vettél, mert már természetessé vált. Pedig nem teljesen az.
 • Kevesebbet kritizálj. Az építő jellegű kritikának van helye. De ha túl sokat kritizálsz másokat, csak azt éred el, hogy az emberek rosszul érezzék magukat.
 • Próbáld meg megérteni a másik oldalt. A legkönnyebb ragaszkodni az álláspontodhoz. De remek nézőpontokkal lehetsz gazdagabb, ha meghallgatsz másokat is. Állj nyitottan másokhoz (és a világhoz) sokkal több olyan megoldást fogsz találni, ami minden résztvevőnek jó.
 • Emlékezz a kicsi, kedves gesztusok fontosságára. Pl. Engedj be valakit a sávodba, ha vezetsz.
 • Ne felejtsd el. Könnyen kimegy az ember fejéből. Használj emlékeztetőket, a telefonod, postit-et, stb.
 • Emlékezz, hogy milyen érzés, amikor kedves vagy. Jó dolog jót tenni. Valamelyik nap épp az orrunk előtt esett ki a tárcája egy bicikliző bácsikának, megálltunk szóltunk neki. Valószínűleg ez számára egy komoly veszteség lett volna. Bennünket pedig jó érzéssel töltött el, hogy jót tettünk. Még aznap viszonozta is az élet, de ez már egy másik történet.
 • Légy kedves saját magadhoz. Ezt nagyon kevés ember teszi (eleget). És ez látszik a világodon is és azon, hogyan viszonyulsz másokhoz. Ez meghatározza, hogy hogyan bánnak veled mások.

 

Remélem hogy ez a kis útmutató segít, hogy egy jobb világot hozz létre magad körül, amivel inspirálhatsz másokat, hogy tegyék ugyanezt. Add tovább.

 

Joy

Written by Szűcs Andi

A kezdetektől fogva természetgyógyászként dolgozom, de akkor még kineziológiával, EFT-vel segítettem a hozzám fordulóknak. Kb. 5 éve foglalkozom biorezonanciás állapotfelméréssel, és táplálkozási tanácsadással, anyagcsere típusú diétákkal. Több ezer ember szervezetébe volt alkalmam bekukkantani, sok-sok látványos javulásnak voltam szemtanúja, és van pár baba is aki egy-egy diéta, méregtelenítés után örvendeztette meg (leendő) szüleit. Folyamatosan képzem magam, mert a szervezetünk egy nagyon bonyolult rendszer, bonyolult összefüggésekkel. Szerencsésnek tartom magam, mert a hobbim a munkám is.

Tags: , ,

Te mit gondolsz?

Copyright © 2009 Teljesség Forrása. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.