You are here: Home // Gondolkodj! // Milyen világban élsz (valójában)?

Milyen világban élsz (valójában)?

Nézz körül ott ahol vagy. Vagy sétálj be egy boltba, plázába, vagy sétálgass csak egy téren. Sok-sok embert fogsz látni, akik valójában nincsenek ott.

 

A testük persze ott van, de a szellemük messze jár – a reggeli veszekedésen a házastársukkal, az emaileken, facebookon, a válságon, előző életeken, a híreken, a lila majmokon vagy bármilyen más hasonló dolgon.

 

Mindannyian tudjuk, hogy nem tudsz egyszerre két helyen lenni. Gyakorlatilag amikor elmerülsz a gondolataidban, elhagyod az épp aktuális fizikai környezeted. Bambulsz ki a buszon, és gondolatban teljesen máshol jársz. Csak azt veszed észre, hogy hoppá de eltelt az idő.

Amint felveszed a telefonod, az szintén elröpít egy csodálatos virtuális világba. A facebook esetében már elvonási tünetekről van szó.

 

Persze sokan érvelnek azzal, hogy ezek a technikai újítások közelebb hozzák az embereket egymáshoz, és könnyebb a kapcsolattartás. De ennek az érmének is van egy másik oldala, ami talán nem olyan szembetűnő. Ez a kapcsolatpótlék (telefon, internet) elszigetel egyúttal az emberektől, és egy érzelmi távolság alakul ki szépen lassan. Minek kellene akárkivel is találkozni, mikor bárhonnan tudok neki egy üzenetet küldeni?

 

A technológia adott nekünk szabadságot, és gyorsaságot, de elveszítettük a kommunikáció művészetét. Pl. Amikor egymás szemébe nézünk, miközben beszélgetünk. A fiatalabb generációnak ezeket meg kell értenie, mert ők már úgy születtek bele ebbe a világba.

Talán sokan nem is értik, miért faragatlan dolog felvenni a telefont, miközben egy beszélgetés közepén járnak. Ez a velük szemben ülő ember mellőzése, és egy akkor még ismeretlen információ előtérbe helyezése. Mindenki döntse el maga, hogy ez mennyire normális.

Vajon ezek a virtuális világok elsorvasztják a képességünk, hogy kapcsolatot alakítsunk ki a fizikai világban?

Hosszútávon szerintem egyértelműen igen. De itt leginkább az igényt emelném ki. Mivel nap mint nap kapcsolatban állunk barátainkkal, ismerőseinkkel, mindenkiről tudunk mindent. Sokszor olyan dolgokat is, amiket nem kellene. Eltűnik az igény a baráti beszélgetésekre.

 

Te döntöd el milyen világban akarsz élni. Minden egyes megnyilvánulásoddal, döntéseddel hozzáraksz valamit a nagy egészhez. A társadalom az nem egy külön faj, ami úgy tesz ahogy akar. A társadalmat MI alkotjuk, és MI tudjuk megváltoztatni. Hogy tanul egy gyerek? Utánzással. Ha jó példát lát, jó ember lesz. Mutass olyan példát az embereknek, amilyen világot szeretnél. Nehéz lesz? Biztos vagyok benne. Van más esély? Nincs.

 

 

És most pedig a küldetés mindenkinek, aki olvassa ezt a cikket. Hamarosan jön a karácsonyi időszak, ami a szeretet ünnepe (legalábbis a népszerű értelmezés szerint). A legtöbben ilyenkor meglátogatják a szeretteiket, azokat akikkel törődnek. Próbáld ki újra milyen emberek között lenni, a technika vívmányait mellőzve. Hagyd otthon a telefonod, meg az összes kütyüt. Próbáld ki milyen az, amikor teljesen tudatosan vagy ott valahol.

 

Vigyél örömet a világba!

 

Joy

Written by Szűcs Andi

A kezdetektől fogva természetgyógyászként dolgozom, de akkor még kineziológiával, EFT-vel segítettem a hozzám fordulóknak. Kb. 5 éve foglalkozom biorezonanciás állapotfelméréssel, és táplálkozási tanácsadással, anyagcsere típusú diétákkal. Több ezer ember szervezetébe volt alkalmam bekukkantani, sok-sok látványos javulásnak voltam szemtanúja, és van pár baba is aki egy-egy diéta, méregtelenítés után örvendeztette meg (leendő) szüleit. Folyamatosan képzem magam, mert a szervezetünk egy nagyon bonyolult rendszer, bonyolult összefüggésekkel. Szerencsésnek tartom magam, mert a hobbim a munkám is.

Tags: , , , , ,

1 Response to " Milyen világban élsz (valójában)? "

  1. Elric Freeman szerint:

    Egyre aktuálisabb ez a cikk, mert a kütyűk az élet szinte minden területére beszivárognak. Lassan már edzőtársra sem lesz szükség, hiszen az okos órád és a mobilapp-od sokkal objektívebb, mint a haverod.

    Pedig már Cicero is mondta annak idején: “Az életben való előrejutásnak két módja van. A pajtáskodás és a barátkozás!”

Te mit gondolsz?

Copyright © 2009 Teljesség Forrása. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.