You are here: Home // Siker // Korrupció vagy Hála?

Korrupció vagy Hála?

A korrupcióról szóló cikkem után nagyon sok olvasói visszajelzést kaptam, mind elektronikus formában, mind élőben a Milliomos Elmék klubösszejöveteleinken. Ahogy mondani szokás, kaptam hideget-meleget. Legtöbbször az volt a probléma, hogy nagyon mély berögzülések vannak bennünk, amiknek az igazságtartalmát, helyességét, időszerűségét soha nem vizsgáljuk meg. Ezek a gondolatok a szocializációs folyamatunk során kerültek be az elménkbe. Akkor talán szükségünk is volt rájuk, de mára már korlátozó hiedelmekké váltak.

Sajnos ezeket a hiedelmeket nem szokásunk megkérdőjelezni. Rengeteg ilyen hiedelmet fel tudnék sorolni, amik emberek millióinak az életét nehezítik meg. Hölgyeknél a testsúly, hajszín vagy a mellméret és a szépség összefüggéseivel kapcsolatos tévhitek. Férfiaknál a nemi szerv méretének túldimenzionálása ahelyett, hogy megtanulná használni azt ami van. Pénztárcát érintő korlátozó hiedelem például a „pénz nem boldogít”, „tisztességes úton nem lehet vagyont szerezni”, „nyugdíjról az állam gondoskodik”. Ide tartozik még a korrupció és a hála összekeverése is.

Előző cikkemben rávilágítottam arra, hogy a korrupció (vaskalaposan nézve) sokkal szélesebb körben elterjedt dolog, mint azt elsőre gondolnánk. Most szeretném azt megmutatni, hogy nagyon sokszor amit elsőre korrupciónak gondolnánk, az valójában a hála kifejezése.

Aki volt már Tudatos Teremtés tréningen nálam, az tudja, hogy az kiegyenlítődés törvényéből következik, hogy mindenért egy hasonló ellentételezésnek kell bekövetkeznie. Ugyanebből a törvényből következik az is, hogy nincs ingyen vacsora (tehát semmi nincs ingyen, bár lehet, hogy emberi mivoltunkból fakadóan nem látjuk át). Ezért tanítom azt, hogy fontos a hála érzése és kimutatása a többi ember és úgy általában az egész mindenség, a Forrás felé.

Nemrégiben történt, hogy vártam egy 250ezer forint körüli összeget egy elvégzett munkámért. Reggel 8-kor a telefonom csipogására ébredtem. Gondoltam ki a fene küld nekem „hajnalban” smst? Megnéztem és automatikus értesítés volt banki átutalásról. Minden stimmelt, csak az összeg volt 540ezer forint. Nem mondom, szeretek ilyen sms-ekre ébredni! 🙂 Felhívtam a cég tulajdonosát, de ő megnyugtatott, hogy nincs semmi tévedés. Valóban más összeget beszéltünk meg, de szerinte ennyit érnek azok a tanácsok, amiket tőlem kapott. Megcsinálta amiről beszéltünk és még ő is meglepődött az eredményen, amit elért. Úgy érezte korrektnek, hogy kifejezi háláját az extra eredményekért.

Tudom, hogy olvassa soraimat, így nem a háta mögött „beszélem ki”. Ez az ember el sem tudja kerülni, hogy elérje a személyes céljait és sikerre vigye a vállalkozását is. Ismeri és felhasználja az univerzum törvényeit, valamint kifejlesztett magában egy belső igazságérzéket. Mivel nem jellemző rá a „magyaros” mohóság és öncélú harácsolás ezért a környezetével harmonikus módon fog növekedni.

Sokan persze az irigységtől megkeseredve mondják ilyenkor, hogy „a szemét vállalkozó megkente a trénerét, hogy még jobban foglalkozzon vele”. De én nem foglalkozom az ilyen idióták véleményével. 🙂 A „fanyalgók” elgondolkozhatnak azon, hogy még egy normális munkahelyen is prémiummal jutalmazzák a kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozókat. Trénerként, tanácsadóként pedig valóban jobban oda fogok figyelni azokra, akik meg is csinálják, amit javaslok nekik. Nem pusztán a hála miatt, hanem összehasonlíthatatlanul jobb olyanokkal együtt dolgozni, akik nem csak a szájukkal, hanem a tetteikkel is bizonyítják az eltökéltségüket.

Aki jobban ismer az tudja, hogy én is honorálom a jó ötleteket, tippeket. Így a brókerem például bizton számíthat arra, hogy egy jó tipp esetén a szokásos jutalékán kívül is hálás leszek neki. Egy pincér ha csak lerakja az étlapot, felveszi a rendelést és a végén kihozza a számlát biztosan nem fog borravalót kapni, mert ezért kapja a fizetését. De ha diszkréten megsúgja, hogy a sajtkrém leves ma nem sikerült tökéletesen és melyik desszertet dicsérték a legjobban, akkor már teljesen más a helyzet.

Így működik a világ. Ha kimutatod a hálád, akkor a bőség még jobban fog áramlani hozzád. Ha tudod értékelni, amid van, akkor a Forrás rád fog bízni többet is. Te tudod, hogy milyen világban szeretnél élni. A növekvő bőséget vagy a folyamatos lecsúszást/elszegényedést szeretnéd életed hátralévő részére? A te életed, a te döntésed!

Ne rágódj azon ami már elmúlt! A harmónia törvényéből következik, hogy a görcsölés, bánkódás, múlt felé fordulás nem visz előre. Nem a te felelősséged, hogy eddig nem így csináltad. Tudom eddig is megpróbáltad kihozni a legjobbat az életedből, de egész egyszerűen pár dolgot „elfelejtettek” megtanítani neked. Ne azon gondolkodj, hogy mi lehetett volna, hanem csak kezdd el gyakorolni a hála kimutatását. Meglátod minél több dolgot találsz, amiért őszintén hálás tudsz lenni, annál több áldás száll vissza rád is. A saját bőrödön fogod megtapasztalni a növekvő bőség állapotát. Őszintén kívánok neked minél több örömet ennek az állapotnak a megtapasztalásához…

Written by Elric Freeman

A siker nem a kevesek kiváltsága, még ha sokszor úgy is tűnik. Tanulható, és én azt tűztem ki célomul, hogy minél több embernek segítsek a cikkeim, tanfolyamaim, személyes konzultációk által.

Tags: , , , , ,

1 Response to " Korrupció vagy Hála? "

  1. saya sokong gincu. tapi ada betul gak betul komens kat sini, nurul tu tak payah la pakai dedah2 time nikah. banyak jer dress yg lagi sopan dan cantik. apa pun, biaq pi la hidup dia, wedding dia kan.Well-loved.

Te mit gondolsz?

Copyright © 2009 . All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.