You are here: Home // Siker // Korrupció vagy Hála?

Korrupció vagy Hála?

A korrupcióról szóló cikkem után nagyon sok olvasói visszajelzést kaptam, mind elektronikus formában, mind élőben a Milliomos Elmék klubösszejöveteleinken. Ahogy mondani szokás, kaptam hideget-meleget. Legtöbbször az volt a probléma, hogy nagyon mély berögzülések vannak bennünk, amiknek az igazságtartalmát, helyességét, időszerűségét soha nem vizsgáljuk meg. Ezek a gondolatok a szocializációs folyamatunk során kerültek be az elménkbe. Akkor talán szükségünk is volt rájuk, de mára már korlátozó hiedelmekké váltak.

Sajnos ezeket a hiedelmeket nem szokásunk megkérdőjelezni. Rengeteg ilyen hiedelmet fel tudnék sorolni, amik emberek millióinak az életét nehezítik meg. Hölgyeknél a testsúly, hajszín vagy a mellméret és a szépség összefüggéseivel kapcsolatos tévhitek. Férfiaknál a nemi szerv méretének túldimenzionálása ahelyett, hogy megtanulná használni azt ami van. Pénztárcát érintő korlátozó hiedelem például a „pénz nem boldogít”, „tisztességes úton nem lehet vagyont szerezni”, „nyugdíjról az állam gondoskodik”. Ide tartozik még a korrupció és a hála összekeverése is.

Előző cikkemben rávilágítottam arra, hogy a korrupció (vaskalaposan nézve) sokkal szélesebb körben elterjedt dolog, mint azt elsőre gondolnánk. Most szeretném azt megmutatni, hogy nagyon sokszor amit elsőre korrupciónak gondolnánk, az valójában a hála kifejezése.

Aki volt már Tudatos Teremtés tréningen nálam, az tudja, hogy az kiegyenlítődés törvényéből következik, hogy mindenért egy hasonló ellentételezésnek kell bekövetkeznie. Ugyanebből a törvényből következik az is, hogy nincs ingyen vacsora (tehát semmi nincs ingyen, bár lehet, hogy emberi mivoltunkból fakadóan nem látjuk át). Ezért tanítom azt, hogy fontos a hála érzése és kimutatása a többi ember és úgy általában az egész mindenség, a Forrás felé.

Nemrégiben történt, hogy vártam egy 250ezer forint körüli összeget egy elvégzett munkámért. Reggel 8-kor a telefonom csipogására ébredtem. Gondoltam ki a fene küld nekem „hajnalban” smst? Megnéztem és automatikus értesítés volt banki átutalásról. Minden stimmelt, csak az összeg volt 540ezer forint. Nem mondom, szeretek ilyen sms-ekre ébredni! 🙂 Felhívtam a cég tulajdonosát, de ő megnyugtatott, hogy nincs semmi tévedés. Valóban más összeget beszéltünk meg, de szerinte ennyit érnek azok a tanácsok, amiket tőlem kapott. Megcsinálta amiről beszéltünk és még ő is meglepődött az eredményen, amit elért. Úgy érezte korrektnek, hogy kifejezi háláját az extra eredményekért.

Tudom, hogy olvassa soraimat, így nem a háta mögött „beszélem ki”. Ez az ember el sem tudja kerülni, hogy elérje a személyes céljait és sikerre vigye a vállalkozását is. Ismeri és felhasználja az univerzum törvényeit, valamint kifejlesztett magában egy belső igazságérzéket. Mivel nem jellemző rá a „magyaros” mohóság és öncélú harácsolás ezért a környezetével harmonikus módon fog növekedni.

Sokan persze az irigységtől megkeseredve mondják ilyenkor, hogy „a szemét vállalkozó megkente a trénerét, hogy még jobban foglalkozzon vele”. De én nem foglalkozom az ilyen idióták véleményével. 🙂 A „fanyalgók” elgondolkozhatnak azon, hogy még egy normális munkahelyen is prémiummal jutalmazzák a kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozókat. Trénerként, tanácsadóként pedig valóban jobban oda fogok figyelni azokra, akik meg is csinálják, amit javaslok nekik. Nem pusztán a hála miatt, hanem összehasonlíthatatlanul jobb olyanokkal együtt dolgozni, akik nem csak a szájukkal, hanem a tetteikkel is bizonyítják az eltökéltségüket.

Aki jobban ismer az tudja, hogy én is honorálom a jó ötleteket, tippeket. Így a brókerem például bizton számíthat arra, hogy egy jó tipp esetén a szokásos jutalékán kívül is hálás leszek neki. Egy pincér ha csak lerakja az étlapot, felveszi a rendelést és a végén kihozza a számlát biztosan nem fog borravalót kapni, mert ezért kapja a fizetését. De ha diszkréten megsúgja, hogy a sajtkrém leves ma nem sikerült tökéletesen és melyik desszertet dicsérték a legjobban, akkor már teljesen más a helyzet.

Így működik a világ. Ha kimutatod a hálád, akkor a bőség még jobban fog áramlani hozzád. Ha tudod értékelni, amid van, akkor a Forrás rád fog bízni többet is. Te tudod, hogy milyen világban szeretnél élni. A növekvő bőséget vagy a folyamatos lecsúszást/elszegényedést szeretnéd életed hátralévő részére? A te életed, a te döntésed!

Ne rágódj azon ami már elmúlt! A harmónia törvényéből következik, hogy a görcsölés, bánkódás, múlt felé fordulás nem visz előre. Nem a te felelősséged, hogy eddig nem így csináltad. Tudom eddig is megpróbáltad kihozni a legjobbat az életedből, de egész egyszerűen pár dolgot „elfelejtettek” megtanítani neked. Ne azon gondolkodj, hogy mi lehetett volna, hanem csak kezdd el gyakorolni a hála kimutatását. Meglátod minél több dolgot találsz, amiért őszintén hálás tudsz lenni, annál több áldás száll vissza rád is. A saját bőrödön fogod megtapasztalni a növekvő bőség állapotát. Őszintén kívánok neked minél több örömet ennek az állapotnak a megtapasztalásához…

Written by Elric Freeman

A siker nem a kevesek kiváltsága, még ha sokszor úgy is tűnik. Tanulható, és én azt tűztem ki célomul, hogy minél több embernek segítsek a cikkeim, tanfolyamaim, személyes konzultációk által.

Tags: , , , , ,

Te mit gondolsz?

Copyright © 2009 Teljesség Forrása. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.