You are here: Home // Siker // Borotválkozz úgy, mint egy férfi!

Borotválkozz úgy, mint egy férfi!

Itt a tavasz és az ültetés ideje. Úgy gondoltam elültetek pár gondolatot a fejetekben és meglátjuk mi nő ki belőle. 🙂

Szóval, gyümölcsfákat ültettem a földemen és közben gondolkodtam azon, hogy miért nem működnek a családok mostanság. Miért van ez a rengeteg válás? Miért nem találnak a „jó nők” sem társat maguknak? Mitől terjed a leszbikusság futótűzként a fiatal lányok között? Nyilván rengeteg felszínes indokot ki lehetne találni, de én az „ős okot” kerestem. A gyökeret, ahonnét ez az egész problémakör kinőtt.

Egy boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolathoz két fél kell, egy férfi és egy nő. Ezen két összetevő közül nőket még lehet találni viszonylag gyakran (bár ez is megérne egy cikket), de férfiakat már csak elvétve. Nem egy vírus pusztította el őket, mint Robert Merle könyvében, hanem a testi/lelki/szellemi tunyaság.

Minden nő (gyereklány kora óta) a herceget várja hófehér paripán. Azt a férfiideált, aki kimenti a sárkány és a szürke hétköznapok rabságából. Sejtjeibe és álmaiba van kódolva a tudás, hogy csak egy ilyen társ mellett tud ő maga is kiteljesedni. Csak egy igazi férfi oldalán tudja megélni a saját nőiességét. Egyetlen nő szívét sem nyeri meg egy gyenge, szégyentelen, hazug, gyáva férfi. A nők nem csodálják a puhányokat.

A hímnemű egyedek pedig egyre jobban elpuhulnak testben, lélekben és szellemben…

Uraim, nézzetek szembe a tényekkel! Hány van még közülünk, aki valóban biztonságot tud nyújtani az asszonyának? Aki bármilyen gazdasági helyzetben méltó megélhetést biztosít a családjának. Aki kiáll az elvei miatt és nem fülét/farkát behúzva kullog el az első keményebb szóra. Aki gondolkodás nélkül „kézrátétellel gyógyítja”, ha sértő megjegyzéseket tesznek párjára. Akinek vannak ambíciói, mert egy ambíció nélküli férfi üres porhüvely csupán. Aki nemcsak megígéri a csillagokat az égről, de félelem nélkül berúgja a pokol kapuját is, ha arra van szükség…

Emellett persze fontos, hogy tudjuk megértően hallgatni. Vigaszt nyújtani, ha eltörött a mécses. Kitartóan szeretkezni egész éjszakán át. (Higgyétek el nekem, egy lány sem úgy képzeli el a szőke herceget, hogy az első csók után 3 perccel már kielégülten horkol a másik oldalára fordulva. )

Csupán ennyit várnak el tőlünk a nők, nincs ebben semmi lehetetlen.

Nyilván ezt a tudást apáinktól kellett volna megtanulnunk. De mit tehet az, akinél ez kimaradt? Mi az a lelki gyakorlat, ami révén megszerezhetjük azokat a tulajdonságokat, amik egy férfira jellemzőek? Hogyan tehetünk szert bátorságra, kitartásra, erős koncentrációra, ügyességre, eltökéltségre, kalandvágyra?

Borotválkozz úgy, mint egy férfi! Felejtsd el a biztonságos villanyborotvát, Felejtsd el azokat a nevetséges reluxákat, amit gyanús nemi identitású pasik próbálnak rád sózni a reklámokban. Használj borotvakést!

Olyan mint egy Tai-chi gyakorlat. Először csak a test mozog, csinálja a gyakorlatot. De egy idő után észreveszed, hogy a mozdulattal együtt a megfelelő energiák is elkezdenek áramlani. Ahogy gyakorolsz ezek a férfi energiák egyre erősebben és egyre szabadabban fognak áramlani benned. Kb fél év gyakorlás után már külső jelei is lesznek ennek a megférfiasodásnak. Nem véletlenül mondták annak idején a pelyhedző állú legényeknek, hogy ideje lenne embert faragniuk magukból. Az ember (férfi) faragás eszköze pedig a borotvakés…

Garantáltan megtanít a jelenre figyelésre is. Amint elkezdesz máson töprengeni, álmodozni egyből húsba vágó (szó szerint) figyelmeztetés ránt vissza az „itt és most”-ba. Ez a tanárt nem fog meghatódni a kifogásaidtól, mentségeidtől.

Ahogy az élet, vagy egy párkapcsolat, úgy a borotválkozás is folyamatos figyelmet (jelenlétet) követel. Amint elkezded rutinból csinálni hibázni fogsz és hidd el legközelebb meg sem kíséreled rutinból nyomni.

Erősödik a bátorságod, önuralmad, magabiztosságod, önbizalmad, ügyességed. Ráadásul mindezt egy alapszintű tanfolyam árából. 10-15 ezer forintból be tudsz szerezni egy kezdő felszerelést (kés, ecset, fenőkő, bőr). Borotvahab, arcszesz és ragtapasz 🙂 úgyis van otthon. Ha még nincs tapasztalatod, akkor bőven elég egy alap borotva, mert amíg tanulod megélezni, addig úgyis csak elbarmolnád a drágábbat.

Nem mellesleg segíteni fog helyreállítani a családi békét (legalábbis az életlen konyhakések területén). Az élezést érdemes nem a borotván begyakorolni. Erre a célra kiválóan alkalmasak a különböző (nem recés) konyhakések. Életed párja is rajongani fog a változásért, ha végre nem életlen vasdarabokkal kell elkészítenie a vasárnapi ebédet.

Mind a borotválkozásról, mind a fenésről/bőrözésről kiváló filmek vannak fenn a youtube -on…

Ha valaki még nem bízik annyira magában vagy nincs 15 perce reggelente így borotválkozni, akkor legalább térjen át a hagyományos „biztonságos” borotvára.

A biztonságos jelző persze csak a borotvakéshez képest értelmezhető, a puhapöcs reluxákhoz viszonyítva egyáltalán nem az. 🙂 Kb 1500-ért beszerezhető és a cserepengék is kijönnek havi 100-150 forintból! A felszabaduló pénzből meg inkább vidd el minden hónapban a kedvesedet egy jó cukrászdába.

Lányok, asszonyok lepjétek meg párotokat (akár most húsvétra) egy ilyen szerszámmal, hogy elindulhasson a tökéletesebb férfivá válás útján. Jó esetben nyertek vele egy férfit, rosszabb esetben havi +1 cukrászda. 🙂

Elric

Written by Elric Freeman

A siker nem a kevesek kiváltsága, még ha sokszor úgy is tűnik. Tanulható, és én azt tűztem ki célomul, hogy minél több embernek segítsek a cikkeim, tanfolyamaim, személyes konzultációk által.

Tags: , , , , ,

1 Response to " Borotválkozz úgy, mint egy férfi! "

  1. Elric Freeman szerint:

    Összességében pusztán a borotvakéses borotválkozástól nem lesz senki igazi férfi, de jó kiindulási alapot ad. Próbáltam olyan dolgot keresni, amit amúgy is minden nap csinálunk és azt átalakítani egyfajta lelki gyakorlattá. Van még egy aspektusa a borotválkozásnak, ez pedig az önmagunkkal való szembenézés. Nagyapám mindig este borotválkozott, mert úgy akart élni, hogy este még tudjon tükörbe nézni.

    A reggel borotválkozásnak is van plusz jelentése! Kinek a kedvéért borotválkozol? A főnököd kedvéért? Az ügyfeleid kedvéért? Sima arccal dolgozol, aztán este már borostásan, szúrósan odabújsz életed párjához??? Én elsősorban önmagamért borotválkozok, de szeretek a kedvesem kedvére is tenni ezért leszedem a „smirglit az arcomról” mielőtt mellébújok. Szóval én este borotválkozok és nem érdekel, hogy a főnöknek tetszik-e a macsó borostám. 🙂 Ezennel elindítom a „Borotválkozz este” mozgalmat! A selymes arcbőrömet a szerelmemnek tartogatom, a főnök meg bekaphatja reggelente…

Te mit gondolsz?

Copyright © 2009 Teljesség Forrása. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.