You are here: Home // Siker // A világ legveszélyesebb szava

A világ legveszélyesebb szava

egyben a legközönségesebb is….

Szeretném a következő cikkekben egy kicsit jobban kifejteni, hogy az agynak mégis mekkora szerepe van a sikerek elérésében. És ha ezt megérted, megérted azt is, hogy milyen egyszerű váltani, elérni a sikeres emberek gondolkodásmódját.

A legújabb idegtudomány kutatásokból:

Ha bele tudnánk nézni a fejedbe és készíthetnénk egy felvételt az idegi változásokról, amik az agyadban történnek a NEM szó hatására azt tapasztalnánk, hogy egy tucat stresszhormon és neurotranszmitter bocsájtódik ki azon nyomban. Ezek azonnal megszüntetik az agy normális működését, rontják a logikát, ésszerűséget, és a kommunikációt.

Amennyiben néhány negatív szót lát valaki egy pár másodpercig, akkor ha nyugtalan vagy depressziós rosszabbul fogja érezni magát, és minél többet elmélkedik rajta, annál több kárt okoz a kulcsfontosságú folyamatokban, amik szabályozzák az érzelmeket, hangulatokat, és a memóriát. Romlik az étvágy, az alvás, és a képesség, hogy hosszú távú boldogságot és elégedettséget érezzen.

Aki csak hallgatja, szintén nagyfokú nyugtalanságot és ingerlékenységet érez. Éppen ezért veszélyes a negatív emberek társasága. És a Híradó.

Sajnálatos, de a negativitás önmagát állandósítja, azaz minél több negatív diskurzust folytatsz magaddal, annál nehezebb lesz abbahagyni. Ha a negatív szavakat ráadásul dühvel mondják, még több kárt okoz, ugyanis az agy vészjelzést küld, és megnő az esélye, hogy a személy irracionálisan cselekszik. (ezért van az, hogy ha dühösek vagyunk, olyan dolgokat is mondunk, amit amúgy nem tennénk)

Ha negatív módon töprengesz a jövődről, például aggódsz a pénzügyi helyzeted miatt, vagy az egészségeddel kapcsolatban, ugyanúgy aktiválódnak ezek a káros neurokémiai folyamatok.

Mellesleg ez igaz a gyerekekre is, minél több negatív gondolatuk van, annál nagyobb az érzelmi zűrzavar bennük. De ha meg tudod tanítani a pozitív gondolkodásra, – és ez a szülők felelőssége- akkor az egész életét meg tudod változtatni.

Azok a szavak, amik félelmet váltanak ki, szegénység, betegség, halál – úgyszintén stimulálják az agyat negatív irányba. Teljesen mindegy, hogy ezek a szavak a valóságot tükrözik-e, vagy csak képzelet, gondolat formájában léteznek.

Mit tehetsz?

Fel kell ismerned a negatív gondolatokat (amik a hétköznapi tudatosság szintje alatt találhatók leggyakrabban) és kicserélni egy pozitív gondolatra.

Próbáld meg kiszűrni az életedből a negatív kommunikációt. Ide tartoznak azok az emberek, akik csak panaszkodni tudnak, de ebbe a kategóriába sorolható a tömegmédia is, ami kizárólag negatív híreket ont, beállítva a világot valami szörnyű helynek.

Fontos! A média mutat neked egy képet, ami alig egyezik meg a valósággal. Honnan tudod, hogy mi történik egy adott országban? Honnan tudod, hogy egy felvétel tényleg ott történik, ahol mondják? Ha holnap bejelentenék a világon, hogy masszív ufo támadás történt, lejátszanának neked egy videót, sokkoló képekkel és drámai bemondónőkkel, és mindezt negyedóránként, mindenki elhinné. Bemondásra. Mint ahogy minden mást is.

Ha betartod ezt a két javaslatot az eredmény: csökken a szorongás és a tudattalan negatív gondolatok száma szintén csökkeni kezd.

A pozitív gondolatok ereje

Míg a közvetlen túlélésünk érdekében, az agynak azonnal reagálnia kell a negatív érzésekre, gondolatokra, ez nem igaz sajnos a pozitívakra. Éppen ezért itt a mennyiségre kell játszani. Minden negatív gondolatra legalább 5 pozitív gondolatnak kell jutnia annak, aki igazán eredményes szeretne lenni valamiben. Sonja Lyobomorski szerint, aki a világ vezető boldogságkutatója, ha szeretnéd felfedezni az élethosszig tartó elégedettséget, pozitívan kell gondolkozz saját magadról, oszd meg a boldogságod másokkal, és élvezd minden boldog pillanatát az életednek.

Változtasd meg az idegi kapcsolatokat

A negatív gondolatok nyakoncsípése nem egyszerű, de ha nem érzed jól magad azaz boldognak, kezdj el nyomozni. Az állandósult problémákra megoldás az EFt, percek alatt megszüntethetőek a negatív érzések.

Hosszútávon a siker csak személyiségfejlődés útján érhető el. Nem jobb emberré kell válnod (bár az sem árthat) hanem olyan emberré aki képes felelősséget vállalni, döntéseket hozni, ha kell kockáztatni, vállalkozást vezetni, vagy egy vezető pozíciót megtartani.

A legtöbb ember a szocializációja során megtanulta, hogy miért NEM képes ezekre. Kudarcélmények érték, felelősségre vonás, és a porosz módszer az oktatásban, ahol a hibázást NEM tolerálják.

Mindenki döntse el maga, hogy marad-e ezen tévesen rögzült hiedelmek birtokában, és folytatja az életét pont úgy ahogy eddig, vagy változtat rajta.

A hírleveleinkben van egy kis EFT ízelítő, próbáld ki!

Written by Szűcs Andi

A kezdetektől fogva természetgyógyászként dolgozom, de akkor még kineziológiával, EFT-vel segítettem a hozzám fordulóknak. Kb. 5 éve foglalkozom biorezonanciás állapotfelméréssel, és táplálkozási tanácsadással, anyagcsere típusú diétákkal. Több ezer ember szervezetébe volt alkalmam bekukkantani, sok-sok látványos javulásnak voltam szemtanúja, és van pár baba is aki egy-egy diéta, méregtelenítés után örvendeztette meg (leendő) szüleit. Folyamatosan képzem magam, mert a szervezetünk egy nagyon bonyolult rendszer, bonyolult összefüggésekkel. Szerencsésnek tartom magam, mert a hobbim a munkám is.

Tags: , , , , , ,

8 hozzászólás to " A világ legveszélyesebb szava "

  1. Nagyon hasznos a cikk is, érdemes elolvasni. Első lépésben nem a világot kell megváltoztatnunk, hanem a hozzáállásunkat a világ dolgaihoz. Csak azokat az információkat, gondolatokat kell elraktároznunk, amelyek jó érzéssel töltenek el. hallgassunk a szívünkre.A legreménytelenebb helyzetben keressük meg azokat a dolgokat amelyekért hálásak lehetünk az életünkben.

  2. Hívjuk a kegyelem angyalát azoknak a dolgoknak a megoldására, amelyek jelenleg meghaladják a képességeinket és a tiszta szívből jövő szándék köré rendezi az Univerzum a lehetséges megoldásokat, csak nyitottnak kell maradnunk a váratlan megoldásokra és hinnünk, bíznunk kell!

  3. Igen, és ha mindenki “csak” a hozzáállását változtatná meg, a világ is megváltozna pusztán ettől.

  4. Igen, hiszen mi alakítjuk a világunkat gondolatainkkal, érzéseinkkel.

  5. Teljesen egyetértek a cikkben foglaltakkal, és örülök, hogy amikor ilyet olvasok, jut eszembe csak az, hogy kb. 2-3 havonként kapcsolom be a TV-t.Sok kellemetlenségtől szabadulok meg a tv mellőzésével. Az ismerőseim tudják, hogy nem nézek tv-t, hogy aktuális “rossz” híreket nem ismerek, bár különcnek tartanak, már kezdik megszokni. És bár nem ment könnyen, azok, akik csak rossz dolgokról tudtak beszélni nekem, kezdenek elmaradozni az életemből. Hogy mire hogyan reagálunk, tényleg mi választjuk meg.

Te mit gondolsz?

Copyright © 2009 Teljesség Forrása. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.