You are here: Home // Gondolkodj! // Vissza a jövőbe…

Vissza a jövőbe…

Mennyire átalakult minden… Elgondolkodtam azon, hogy egy időutazó a XX. század 20-as éveiből mit gondolna a mai korról. Mi ugye 100%-ig meg vagyunk róla győződve, hogy javult az életszínvonal és rengeteget fejlődtünk. De vajon az időutazónk is így gondolná?

Oké, látná a rengeteg autót és repülőt, de ezek a 20-as évek városi emberének már nem számítottak akkora csodának. Ami viszont szembetűnő lenne, az az emberek öltözködése. Ennek az erkölcsi oldaláról is meglenne a véleménye, de valószínűleg nem ezen lenne ledöbbenve.

Visszatérve a múltba valószínűleg arról számolna be, hogy a jövőben szinte mindenki nyomorog! Nem hiszed? Nézd meg alaposan az embereket körülötted. Mibe vannak öltözve? Trikók, papucsok, szandálok, rövid nadrágok, félcipők. Ez akkoriban a legalsóbb osztályok öltözete volt (és a gyerekeké). Ráadásul mindezen ruhadarabok olcsó és  gyenge minőségű alapanyagokból készültek.

Mire kéne gondolnia ez alapján? Neki semmit nem jelent az Adidas vagy a Dolce Gabbana felirat. Nem azért, mert ezek a márkák még nem léteztek az ő idejében, hanem azért, mert ezeknek valójában csak a mi tudatunk nyilvánít jelentést. Igazából semmit nem jelent. Egy felirat a ruhádon. Pár betű egy anyagdarabon. Kicsit jobb, mint az olcsó kínai szar, de attól még nem minőség…

A minőség nem a felirat következménye, hanem az anyagé és a megmunkálásé. Ezzel pedig rosszul állunk. Hogyan lehetséges, hogy a többségünk már nem üti meg a 100 évvel ezelőtti középosztály aljának színvonalát?

Nézz körül egy lakásban…

Ikea (Kika, stb.) bútorok mindenhol. 100 évvel ezelőtt egy asztalos a földre köpött volna, ha faforgácsból meg olcsó fenyőlécből akartál volna bútort csináltatni nála. De az ő szekrénye még 100 év múlva is szekrény. A mai „papundekli” vackok, meg jó, ha kibírnak 10-15 évet. Az, hogy valami „csinosan” néz ki, az még nem minőségi jellemző.

Tényleg ez a fejlődés?

Written by Elric Freeman

A siker nem a kevesek kiváltsága, még ha sokszor úgy is tűnik. Tanulható, és én azt tűztem ki célomul, hogy minél több embernek segítsek a cikkeim, tanfolyamaim, személyes konzultációk által.

Tags: , , , , , ,

1 Response to " Vissza a jövőbe… "

  1. Mielőtt megvádoltok azzal, hogy negatív vagyok, fontos megérteni valamit. A Válság utáni új kor (nem, még nem vagyunk ott) ismét a minőségről fog szólni. Mind a termékek, mind a szolgáltatások területén. Érdemes készen állni erre az új korra…

Te mit gondolsz?

Copyright © 2009 Teljesség Forrása. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.