You are here: Home // Milliomos elme // Nézd meg a 17 különbséget a gazdagok és a szegények látásmódjában!

Nézd meg a 17 különbséget a gazdagok és a szegények látásmódjában!

1. Különbség

A gazdagok ebben hisznek: “Az életem arra halad, amerre én alakítom.”

A szegények ebben hisznek: “Az életem arra halad, amerre a körülmények engedik.”

2. Különbség

A gazdagok úgy használják a pénzüket, hogy nyerjenek.

A szegények úgy használják a pénzüket, hogy ne veszítsenek.

3. Különbség

A gazdagok elköteleződtek a gazdagság mellett.

A szegények szeretnének egyszer majd gazdagok lenni.

4. Különbség

A gazdagok nagyban gondolkoznak.

A szegények kicsiben gondolkoznak.

5. Különbség

A gazdagok mindenben a lehetőséget látják.

A szegények mindenben az akadályokat látják.

17 megdöbbentő különbség a gazdagok és a szegények gondolkodásmódjában!

6. Különbség

A gazdagok elismerik a többi gazdag és sikeres embert.

A szegények neheztelnek a gazdag és sikeres emberekre és erkölcsi fölényt éreznek velük szemben.

7. Különbség

A gazdagok a sikerorientált, pozitív beállítottságú emberek társaságában érzik jól magukat.

A szegények a negatív beállítottságú, szerencsétlen emberek társaságában érzik jobban magukat.

8. Különbség

A gazdagok készek arra, hogy saját maguk menedzseljék és kezeljék értékeiket.

A szegények nem hisznek az önmenedzselésben, sem a saját értékek saját kezű menedzselésében.

9. Különbség

A gazdagok képesek nagyobbá válni a problémáiknál.

A szegények képesek kisebbé válni a problémáiknál.

10. Különbség

A gazdagok jól tudnak elfogadni.

A szegények nehezen tudnak elfogadni.

11. Különbség

A gazdagok az eredményeik alapján várják a jövedelmüket.

A szegények az idejük által várják a jövedelmüket.

12. Különbség

A gazdagok az “is-is” lehetőségekben gondolkoznak.

A szegények a “vagy-vagy“ lehetőségekben gondolkoznak.

13. Különbség

A gazdagoknak a vagyonuk a fontos.

A szegényeknek a fizetésük a fontos.

14. Különbség

A gazdagok jól kezelik a pénzüket.

A szegények rosszul kezelik a pénzüket.

15. Különbség

A gazdagok a pénzüket akarják munkára fogni.

A szegények a pénzért dolgozni akarnak.

16. Különbség

A gazdagok képesek a félelem ellenére is cselekedni.

A szegényeket gyakran a félelem gátolja az előre lépésben.

17. Különbség

A gazdagok folyamatosan fejlődni, tanulni akarnak.

A szegények azt hiszik, ők már nem fejlődhetnek tovább.

Vond le a rád vonatkozó tanulságokat, és alkalmazd is az életedben!

 

Forras: motivator.hu

Written by Szűcs Andi

A kezdetektől fogva természetgyógyászként dolgozom, de akkor még kineziológiával, EFT-vel segítettem a hozzám fordulóknak. Kb. 5 éve foglalkozom biorezonanciás állapotfelméréssel, és táplálkozási tanácsadással, anyagcsere típusú diétákkal. Több ezer ember szervezetébe volt alkalmam bekukkantani, sok-sok látványos javulásnak voltam szemtanúja, és van pár baba is aki egy-egy diéta, méregtelenítés után örvendeztette meg (leendő) szüleit. Folyamatosan képzem magam, mert a szervezetünk egy nagyon bonyolult rendszer, bonyolult összefüggésekkel. Szerencsésnek tartom magam, mert a hobbim a munkám is.

17 hozzászólás to " Nézd meg a 17 különbséget a gazdagok és a szegények látásmódjában! "

 1. Vass Katarina szerint:

  Akkor ezek szerint, mi szegények az emberi társadalom rosszai vagyunk. A gazdagok mindent tudnak, és nekik ez a jutalmuk, mert ők jól gondolkodnak. Ez nem motiválás, ez lealázás.
  Gondoljátok a szegényeknek nincsenek reményeik, érzelmeik, ötleteik?
  Akkor is ezt gondolnátok, ha a kukákból kellene megszerezni az élelmet?
  Vagy annyi fizetésért dolgozni, hogy kifizessétek a rezsit a többi pedig csak a minimális élelmiszükségletre jutna? Arra már nem, hogy butikokban vásároljatok, nyaralni mehessen az egész család, fenn tudj tartani egy autót, el tudj menni semmi annyagi probléma nélkül meglátogatni 50 km-re egy régi barátot?!
  Azt gondoljátok, hogy minden gazdag a saját erejéből lett azzá, ami? Nem hiszem.
  Az én barátom hónapokig 5:30-kor ment munkába, este 19:30-kor ért haza, hétvégék nélkül, akkor is dolgozott. Tudjátok mi a látszata: nem haltunk éhen, és télen meleg szobában aludhatunk, ennyi. Autót már nem birtunk belőle venni,nyaralásról vagy akár ruhákról már nem is beszélve, na és most mondjátok, hogy a szegények csak a saját hibájukból tartanak ott, ahol tartanak!
  Szégyen!

  • Zsolt szerint:

   Nem látom sehol leírva, hogy a szegény ember a társadalom rossza lenne. Azt sem hogy a gazdagokat bárki jutalmazná azért mert eljutnak a céljukig. Leginkább maguknak köszönhetik. Szerintem nézz magadba és pontozd az általad gazdag (1 pont) és szegény (0 pont) értéket. Ha eléred az 50%ot akkor már nem kéne ilyeneket írnod, ha nem akkor gondolkozz el miért nem, anélkül, hogy a környezeted okolnád érte.

   Viszont kb 40 évem alatt láttam példát eleget az ismerőseim közt, hogy akik anno büszkék voltak hogy rossz jegyeket visznek haza a suliból, megbuktak (nyilván ez a büszkeség egyfajta menőzés volt, h nehogy be kelljen ismerni a kudarcot mer az gáz), később szakmunkásképzőkben tanultak és elmentek alkalmazottnak valami retek munkahelyre, azok mostanra lecsúsztak (jobb esetben biorobotok, rosszabb esetben munkanélküliek) és ugyanazon az értelmi szint (17.es pont) és az anyagi talán még rosszabb is mint 20 éve.

   Szerintem a legrosszabb beidegződése egy szegény embernek (hagyjuk most a filozófiát, hogy lelkileg vagy anyagilag szegény e a gazdag és fordítva, mert vannak lelkileg és anyagilag is szegény emberek), az hogy ALKALMAZOTTI gondolkodással nevelik őket. Menjél fiam tanulni, aztán legyen egy jó állásod mer az a tuti… Akkor lesz fizetésed és nem kell aggódnod a csekkek miatt… Hát szerintem ez meg kurva nagy baromság. Sőt, manapság egyre inkább az. A szegény csak azért marad szegény, mert az akar maradni. És ehhez hozzátartozik az is, hogy nem látja be, attól nem lesz gazdagabb, ha 18 órában szenet lapátol, mert NEM PASSZÍV a jövedelme. Akkor lenne gazdagabb, ha a szénlapátolásból befolyt pénz mondjuk 10%át félretenné és befekteté, mondjuk eszközt vesz és bérbeadja. Eszköz lehet autó, lakás akármi. Ehhez viszont ténylegesen meg kellett volna tanulni a matekórán a négy alapműveletet.

   Értem én a felháborodást, mert szar belátni hogy kihajtjuk a belünket és mégse visszük semmire, de én ezt már meguntam. mert én is egy bérből fizetésből élő ember voltam. Nem akarok szegény lenni (3. pont) mert UNOM. Unom hogy más, idegen emberek döntik el hogy mennyit keressek, hogy mások határozzák meg mikor legyek kifizetve, hogy más döntse el mikor mehetek szabadságra, hogy gyomorgörcsöm legyen, mert azon agyalok miből fogom kifizetni a rezsit, mert egy kibaszott csoró alkalmazott vagyok. Épp ezért tanulok, és figyelek (5. pont).

   Ez persze nem garantálja (16. pont), hogy innentől kolbászból lesz a kerítés, sőt, egy beosztotti állás, már ha van egy fix fizetéssel tényleg biztonságosabbnak tűnik… amíg 10-15 év kemény munka után ki nem teszi az embert az új vezetőség mert a létszámcsökkentésből meg tudja venni az új céges kocsit, DE amint a kezedbe veszed az irányítást legalább van esélyed rá hogy megváltoztasd az életed. Egy kapitány és kormány nélküli hajót is csak a Golf áramlat fog sodorni amib be nem csapódik egy jéghegybe…

   Szóval ha panaszkodni akarsz akkor nyugodtan szeritnem azokat akik megértették a fent leírtakat ez nem fog érdekelni (7. pont), ha nem akkor meg értelmezd másképp az ilyen blogbejegyzéseket.

   • Elric Freeman szerint:

    Zsolt:
    Alkalmazott vs. Vállalkozó kérdésben annyit tennék hozzá, hogy ennek a választásnak nem feltétlenül kell ennyire élesnek lennie. Főleg, ha valakinek nincs elegendő kezdőtőkéje. Az első években teljesen normális, hogy valaki alkalmazottként is dolgozik és mellette elindít egy vállalkozást is. Az “5 év alatt milliomos” programomnak is része ez.

    Amúgy őszintén gratulálok neked, mert az irásod alapján nem csak “unod”, hogy szegény vagy, hanem már jelentős lépéseket tettél abba az irányba, hogy soha többé ne legyél az. Mert bármilyen hihetetlen is, de az első lépéseket “fejben” kell megtenni. 🙂

    • Zsolt szerint:

     Igen azt már rég meguntam:) Persze nem tartom magam szegénynek, csak átmenetileg megváltoztak az életkörülményeim, amin tudok javítani:D

     Nehéz, rögös, és fárasztó út viszont úgy érzem lassan nem lesz más választása az embereknek, vagy megvalósítja önmagát és kimászik a gödörből, vagy vége. Viccen kívül.

 2. mbalazs93 szerint:

  Ez egy iszonyatosan nagy baromság! Aki elhiszi, az meg még nagyobb barom.

 3. Miklós szerint:

  Uramatyám mekkkorrrra faszság.

 4. Edem szerint:

  Nagyon-nagyon igaz!
  Ti pedig legyetek továbbra is beszűkült nezetűek, es menjetek csak a biztos dolgokra…! :))

 5. Elric Freeman szerint:

  Van egy nagyon tanulságos (ha jól emlékszem Thai) mondás: “Az teljesen rendben van, ha szegénynek születsz. De ha szegényen halsz meg, azért csak magadat okolhatod!”

 6. Yooo szerint:

  Abszolút igaz! Mondjuk én a gazdag-szegény helyett sikerest és sikertelent írnék! Ti pedig, akik magatokra ismertek kedves előttem szólók, szép utat továbbra is lefelé…

 7. András szerint:

  SZÖRNYŰ EZ A VILÁG!

  És valóban ez az írás igaz, ami nem azt jelenti, hogy ami igaz az jól is van így.
  Mondhatjuk, hogy sikeres és sikertelen, de a siker a gazdagsághoz, a sikertelenség a szegénységhez vezet.
  Persze gazdag és gazdag között is lehet különbség, mert az egyik csak “butikol”, a másik meg meggondolja 3-szor is mire szeretne költeni.

  Aláírás:
  Egy nem túl “gazdag”, aki jobban örülne, ha átlagos lenne egy szocializmusban ahol mindenki átlagos az IGAZSÁG jegyében.

 8. Dengizik szerint:

  Aha, értem, tehát Vitézy Dávid, akit 25 évesen beraktak vezérigazgatónak, végzettség nélkül, ő egy abszolút pozitív ember, a ti értékrendetek szerint, de Pl. a nagypapám, aki árva volt, egy lemaradt régióban nőtt fel, becsületesen dolgozott, és végül is nem gazdag, de felépített 3 házat, ő egy senki? Gratulálok, ezt a cikket is valami újgazdag faszfej írhatta, aki életében két percet nem dolgozott.

 9. Lajos szerint:

  Hmmm..mindenki csak azt nezi szegeny vagy gazdag…de senki sem nezi azt hogy boldog e,vagy egessegese..
  Elj a manak es ne a multban el vagy a jovoben..ha 0 tol kezded az eletet akkor meg taulsz onallo lenni es meg tudod becsulni azt amid van..Vannak nagyo szegeny emberek akiknek a sors es a korulmeny csak nyomorusagot adott..es megis vannak kozottuk lelkileg nagyon gazdag emberek es jo emberek es segitto keszek.
  Ha meg kersz egy szegeny embert nagyobb a valoszinuseg hogy jobban segitt a ra szorulokra mind a gazdag aki kapzsi fosveny es melette akar ehen is halnal,mert le nez teged,mert o magassabb rangunak erzi magat..az olyan ember melett csak rosszul kenyelmetlenul erzed magad!
  Es a gazdag az nem tudja ugy kezelni az eletet mert nem volt ra kenyszeritve,annak a lelke is uress,szamara nem letezik senki azt csak a penzt iranyitja..de ha el bukik akkor kesz fel adni depreszioba esni…legy szegeny es buszke..elj a jelen idoben…es becsuld meg azt amid van,mert mindig van olyan ember akinek semmije sincsen es megis boldog.Kerd a jo istent hogy adjon erot es egesseget,es legy boldog..ha ezek eg vannak akkor mindenbol egy kicsi ki kerull..csak kell hozza allas!
  ne feledjetek…”alolrol fel allni jobb mind fentrol le zuhanni”

 10. biznis szerint:

  en megneztem par esetre pl :

  1 lopok,2 embereket becsapok, 3 embereket kihasznalok hogy nekem jobb legyen tehat szarok masokra.

  es vegig neztem EZT a 3 szot es
  eleg furcsa de a SIKERES GAZDAG JOL ELO EMBEREKRE EZ MIND KIJOTT HOGY EZ A HELYES GONDOLKODAS, HA JOL SZERETNEL ELNI, EZEKNEL UGRIK BE AZ ELSO VALASZ HOGY IGY VISELKEDNEK.

  NEZD VEGIG MOND A 17 KERDESTR ES TEDD FEL A KERDEST .
  ES mindnel a fenti 3 viselkedes jon ki hogy az a helyes pozitiv viselkedes kulonben a negativ szerencsetlen csapatba kerulsz.

  tanulsag szamomra, : az a marha aki becsuletesen probal elni erkolcsosen!!!
  mindig az az orok vesztes !!!

  ERDEKES NEM ?!

 11. HollyMrs. szerint:

  Először is: ki a szegény? Viszonylagos dolog, a cikk nem definiálta. Most az egyszerűség kedvéért vegyünk mindenkit annak, akiknek nincsenek milliós megtakarításaik. Ilyenek jó néhányan vannak. Első nekifutásra legalább 4 ponttal nem értek egyet.
  6.): aki neheztel a gazdagokra, az megkeseredett, irigy ember, mert ő nem rendelkezik azon javakkal. Az irigységet pedig nem jó táplálni. De nem is mindegyik “szegény” ember ilyen.
  7.) Nekem sincsenek millióim, ezért “szegény” vagyok ilyen értelemben, mégsem érzem magamat jól a szerencsétlen emberek között, kivált, ha állandóan kárognak, kritizálnak, szidják a rendszert, a körülményeket stb. Ez olyan lehangoló tud lenni. Ilyenektől menekülök.
  14.) Milliótlan “szegény” létemre nem kezelem rosszul a pénzt, mert egyrészt nincsenek számlatartozásaim, adósságállományom is nulla, még lakásfelújításra is futja. A boltokban sem hitelre vásárolok. Éhezni, fázni sem kell, s rongyokban sem járunk.
  17.)Milliótlan “szegény” emberként igényem és lehetőségem van a felnőttkori tanulmányokra is, iskolázott emberként örömet szerez a további ismeretszerzés. Tehát nem gondolom azt, hogy minek tanuljak, úgysincs értelme. Sőt! Ellenkezőleg!
  Viszont nem kérek a milliós gazdagok stresszes életviteléből, amikor is sokan közülük néhány évig élvezik a megszerzett vagyonukat, de könnyen belehalhatnak egy szívinfarktusba az átélt stresszelés miatt. Pl. mert veszítettek a tőzsdén nem is keveset. Ennyit nem ér a milliós gazdagság, mert lássuk be, még ha a pénzük dolgozik is helyettük, a kockázat forgandó. Mit ér, ha az ember felőrli magát miatta?!

Te mit gondolsz?

Copyright © 2009 Teljesség Forrása. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.