You are here: Home // Egészséges élet, Gondolkodj! // Halhatatlanság I.

Halhatatlanság I.

Meddig élhet egy ember és miért nem él odáig?  

Matuzsálem 969 évet élt. Noé 500 éves korában nemzette az első fiát és 950 éves korában halt meg. Bár az esetükben kicsit ront az eredményen, hogy félrefordítás lehet a dologban és itt valójában nem az évek, hanem a megélt évszakok számáról lehet szó. De még így is 240 körül járnak.  

Li Csing-Yuen 1678-ban született Szecsuan tartományban. 71 évesen (1749) csatlakozott Jüe Csung-Csi parancsnok seregeihez. Találtak olyan császári dokumentumot, melyben 1827-ben a Császár Kormánya gratulál Li Ching-Yuen mesternek 150. születésnapja alkalmából. Majd 1928 május 6-án halt meg, 250 éves korában.

John MacCrain élt 210 esztendőt. Naponta csak egyszer táplálkozott. Nyers koszton élt, főtt ételeket és leveseket egyáltalán nem fogyasztott. Még 157 éves korában is ereje teljében volt, ekkor még birkózásban fiatalokat győzött le.

Thomas Parr (1483-1635) 152 éves és kilenc hónapos korában halt meg. Egyszerű, szegény parasztember volt, aki egész életét kemény munkával töltötte. Majdnem mindig a szabad levegőn tartózkodott, életmódja pedig a lehető legegyszerűbb volt és jóformán alig evett egyebet, mint sajtot, tejet és száraz kenyeret.  

Jeanne Louise Calment 1997-ben hunyt el, 122 évesen.

Hosszú életű emberek ősi és viszonylag új példái vegyesen. De ha körülnézünk a környezetünkben, akkor hány 90 éves feletti emberről tudunk?

Mi lehet a valódi titkuk? Mi az a dolog, ami miatt ők jóval többet éltek, mint a kortársaik?

Ha a fent felsoroltakon kívül is megnézünk olyan embereket, akik 110 évnél többet éltek, akkor csak az látszik biztosnak, hogy nekik maguknak halványlila gőzük nincs a valódi okokról. Mindegyik másra esküszik, mint “a hosszú élet titka”. Volt aki a vegetáriánus étrendet, volt aki a sajtot vörösborral, volt aki a coca cserje rágását, volt aki a vodkát ecetes hallal, volt aki a fizikai munkát javasolta.

Ráadásul az igazán érdekes ezekkel az emberekkel kapcsolatban nem is a hosszú élet ténye, hanem az, hogy az utolsó 1-2 évet leszámítva fizikailag teljesen aktívak voltak. Mintha a “középkorú” állapotukban abbahagyták volna az öregedést.

A legfrissebb kutatások is azt mutatják, hogy az öregedés nem egy lineáris folyamat, mint ahogy legtöbben hiszik, hanem 2-3 “ugrásból” áll. Úgy tűnik, hogy egy viszonylag rövid öregedési szakaszt egy hosszú stagnálás követ, amikor az öregedés már nem fejti ki hatásait. Ezek a stagnálások akár évtizedekig is tarthatnak.

Ha azt tapasztalod magadon, hogy az öregedés folyamatosan történik, akkor javasolom, hogy menj el egy alapos kivizsgálásra vagy egy biorezonanciás állapotfelmérés -re, mert a háttérben valami betegség vagy hiányállapot lehet.

Az öregedéssel kapcsolatban kiderült még az is, hogy az egyik kulcs az az életkor, amin a faj adott nemű, átlagos egyede még képes a szaporodásra. Ha a szaporodás előbb megáll, akkor az öregedés is. Ha a szaporodás később áll meg, akkor az öregedés is követi ezt a tendenciát. Ezért van az, hogy a nők általában tovább élnek, mint a férfiak.

Aztán még az is kiderül a kutatásokból, hogy a gének csaknem minden esetben másodlagos jelentőséggel bírnak a hosszú és egészséges élet szempontjából. Ritka kivételektől eltekintve a fizikai öregedés mértékéért csak 30%-ban felelnek a gének, és minél idősebbek vagyunk, a genetikai háttér szerepe annál csekélyebb…

… és már el is jutottunk egy újabb tévedéshez az örök fiatalság keresése kapcsán. Mindenki 1 nagy titkot keres, pedig valójában 4-5 érintőlegesen összefüggő dolog a hosszú élet titka. Igaz ugyan, hogy ha bármelyik területen pozitív irányban változunk akkor megnő az élethossz. De, ha igazán biztosra akarunk menni, akkor érdemes több területet is az ellenőrzésünk alá vonni.

Több szempont alapján is az derült ki, hogy 45-50 éves korig el kell kezdeni a változtatást, ha extrém hosszú életre vágyunk. Ez nagyszerű hír, hiszen fiatalkori tudatlanságunk vagy kicsapongásaink nem zárnak ki minket a hosszú életű emberek klubjából. Ha már idősebbek vagyunk ennél, akkor sincs minden veszve, mert 5-10 évet még így is nyerhetünk.

Hogy melyek ezek a területek, azt megnézzük majd a következő cikkben.

 

Written by Elric Freeman

A siker nem a kevesek kiváltsága, még ha sokszor úgy is tűnik. Tanulható, és én azt tűztem ki célomul, hogy minél több embernek segítsek a cikkeim, tanfolyamaim, személyes konzultációk által.

Tags: , , , ,

Te mit gondolsz?

Copyright © 2009 Teljesség Forrása. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.