You are here: Home // Gondolkodj! // A világi hatalmak elaljasodása

A világi hatalmak elaljasodása

Már évezredekkel ezelőtt Hermész Triszmegisztosz smaragdtábláján szerepel, hogy amint fent úgy lent és amint lent úgy fent. Ezért kicsit nehéz helyzetben vagyok, amikor erről a témáról írok. Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tyúktojás? Hol kezdődött ez a lefelé tartó spirál?

Végül is majdnem mindegy ki kezdte. A lényeg az, hogy jelenleg mindkét fél (az állam és az állampolgárok) teljes erőbedobással küzd a másik ellen. Ez persze több szempontból is nonszensz. Egyrészről jelenleg az állampolgárok túlnyomó többsége az állam nélkül életképtelen, ezért annak megfelelő működésére rá van szorulva. Másrészről maga az állam nem más, mint egy „kitaláció”. Az állampolgárok által életre hívott entitás, egyfajta mém vagy egregor, amely önmagában nem létezhet. Mivel alapesetben az állam jobban függ az állampolgáraitól és megtévedt polgárai felé egyfajta eszményképet kéne hogy közvetítsen, ezért most az állam elaljasodásáról fogok írni. Az emberek elaljasodásáról egy következő cikkben lesz szó. De a Vonzás Törvénye miatt a két oldal oda-vissza hat egymásra és a jelen helyzet szerint kölcsönösen lehúzzák egymást…

Ne higgye senki, hogy a vonzás törvénye csak az emberekre vonatkozik. Mivel az univerzum egyik alapvető törvényéről van szó, ezért ez mindenre és mindenkire vonatkozik. Észre kell vennünk, hogy a mai formájában a magyar állam gyakorlatilag bűnözőként kezeli az állampolgárait. Mindenről írásos bizonyítékot követelnek, mintha az állampolgár eleve csalási szándékkal keresné fel a hivatalokat. Sokszor már az állam által kiállított személyi igazolvány sem elegendő, hanem még születési anyakönyvi kivonat és egyéb bizonyítékok is kellenek. Manapság már az ember adott szava, esküje és ezáltal a becsülete sem ér semmit az állam szemében. Gondoljuk végig, hogy ez a hozzáállás mit fog vonzani!

Ez a paranoid, mindenki becsületét megkérdőjelező gondolkozás (önmagára is visszahatva) mára már az állam kiszolgálóit is lealjasította. Nézzük csak meg hogyan viselkednek korunk rendőrei és katonái. Minden tiszteletet megadva azoknak, akik a fegyveres testületekből önnön büszkeségüket és becsületüket meg tudták őrizni, de nézzük meg, hogy mi az ami a hétköznapokban látszik.

A rendőrök és a katonák a harcos eszmény megtestesítői napjainkban. Nekik egy hihetetlenül magas erkölcsi példát kéne felmutatniuk az emberek felé (nem véletlenül állnak a harcosok a kasztrendszerekben mindig a legfelső lépcsőfokok egyikén). Nem akarok most a 2006-os eseményekről beszélni, amikor fegyvertelen emberek ellen alkalmaztak fegyvert, vagy amikor 4-5 rendőr vert botokkal védtelen, önmagát megadó embereket. Ezek olyan mértékben harcoshoz méltatlan cselekedetek, hogy elmondani sem lehet. De ugyanennyire méltatlan a nemes harcos eszményhez, amikor a rendőr tolvaj módjára bokrok, táblák mögé bújva, sunnyogva traffipaxol. Mivé lett a gyengék és védtelenek oltalmazója? Mára már jóformán csak az egyenruhája különbözteti meg azoktól, akiktől óvni esküdött a népet.

Régen a becstelent kivettette magából a közösség, most óvják a „mundér becsületét”. Száz évvel ezelőtt egy megtévedt rendőr, csendőr vagy katona tettét felvállalva állt a bírói elé és emelt fővel vállalta a büntetést tettéért vagy ha a szégyene olyan mérvű volt, akkor önkezével vetett véget az életének. Mert akkor még tudták, mi a szégyen.

Aztán itt van a katonai vezetők megvesztegetési ügye. Némelyik tanúként megengedi magának, hogy el sem megy a tárgyalásra. Mikor minden emberi jóérzés azt diktálná, hogy mielőbb tisztázza a nevét és becsületét.

De a politikusok és egyéb állami alkalmazottak is egyre gyakrabban keverednek törvénytelen és tisztességtelen ügyletekbe. Hosszan sorolhatnám a telefondobozos megvesztegetési pénzeket, a tisztességtelenül igénybe vett költségtérítéseket, a szükségtelenül felvett majd elherdált hiteleket. Ide tartozik még, hogy pl. a választási ígéretekért senki, semmilyen felelősséggel nem tartozik. Valamint az is, amikor a miniszterelnök nyilvánosan, trágár módon gyalázza az országot és ezután „röhögve” a kormány élén maradhat.

Ébresztő, kedves „Magyar Állam”! Ez az a példa, amit mutatni tetszik az állampolgároknak. Ez az, amihez ők majd alkalmazkodni igyekeznek.

Ébresztő, kedves polgártársak! Ez nem az a példa, ami nekünk kell.

Ideje abbahagyni az üres beszédet és a céltalan elmélkedést. Az elmúlt évtizedek példája azt mutatja, hogy egy lefelé tartó spirálba kerültünk. Állam a nép ellen és nép az állam ellen. Egyre gyorsulva húzzák egymást egyre mélyebbre. Ennek a spirálnak az alján pedig a földi pokol vár ránk…

Vegyük már észre, hogy nem kijátszani kell a másik felet, hanem jó példát mutatva felemelni. Egy háló egyetlen csomópontját sem tudod úgy felemelni, hogy a környező csomópontokat ne emelnéd feljebb. Így emeli majd fel mindenki a saját környezetét is, hiszen mindannyian hatunk egymásra. De ennek feltétele a spirituális ébredés és az erkölcsi példamutatás. Ez fog majd embert és országot a magasba emelni. Ez a lelki tisztulás és a becsülettel elvégzett munka hozza el a földi mennyországot nekünk és utódainknak.

Ki az, ki velünk tart? Ki az aki elég bátor megteremteni saját és népe boldogulását?

Written by Elric Freeman

A siker nem a kevesek kiváltsága, még ha sokszor úgy is tűnik. Tanulható, és én azt tűztem ki célomul, hogy minél több embernek segítsek a cikkeim, tanfolyamaim, személyes konzultációk által.

Tags: ,

1 Response to " A világi hatalmak elaljasodása "

  1. Ccsaba szerint:

    Sajnos a sorok minden szava helyes.(!!!)

    Csak remélhetjük, hogy eszmél a nép és az állam.

Te mit gondolsz?

Copyright © 2009 Teljesség Forrása. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.