You are here: Home // Gondolkodj! // A Szellem forradalma

A Szellem forradalma

Forradalom van! Talán az utolsó az emberiség történetében…

Ha vesztünk, akkor mindenképp az utolsó, mert azt fogjuk elveszíteni ami emberré tesz minket. Szinte az egész világ forrong. Ez a forrongás sok helyen már átlépte a láthatósági küszöböt. Tunézia, Algéria, Egyiptom, Jemen, Jordánia, Bahrein, Líbia, Marokkó, Portugália, Horvátország, Örményország. Ismét eljött az idő, hogy az emberek kiszolgáltatottságukat megelégelve változásokat követeljenek.

Korábban már írtam az emberiség kettéválásáról és megszűnéséről. Ami mostanság zajlik a világban az ennek az első (gazdasági) lépcsőfoka. A középosztály gyakorlatilag el fog tűnni pár éven belül. A lecsúszó félben lévő rétegek lázonganak most, de alapvető mentális változás nélkül nem fognak elérni semmilyen valódi eredményt…

Külön „pikantériája” az egésznek március 15. kapcsán, hogy gyakorlatilag a 163 évvel ezelőtti események ismétlődnek meg. Akkor is egymást érték a lázongások, forradalmak, de mire mi magyarok észbe kaptunk gyakorlatilag már a „végjáték” zajlott. Későn léptünk a porondra, kicsit kapkodva, mindenféle átgondolt hosszútávú stratégia nélkül. Későn és átgondolatlanul cselekedtük ezért egyedül maradtunk. Az ellenfelek (más dolguk nem lévén) össze tudtak fogni ellenünk és el is verték rajtunk a port. El fogják verni most is és ismét a mi véresre vert arcunk lesz a mocsokba nyomva elrettentő példaként. Ugyanazért amiért az összes felkelésünk és szabadságharcunk elbukott. 1514, 1848, 1956, 2006. Nincs hosszú távú stratégia, nincsenek valódi szövetségeseink ehelyett van rengeteg töketlenkedés, belső ellentét, késlekedés. Most még az igazi ellenséget sem ismeri mindenki.

Veszélyben a megélhetése és a szabadsága (adóemelés, magánnyugdíj államosítás, sajtó törvény, vallásszabadság korlátozása) de a birka nép mit csinál, amikor sorstársai az utcákon küzdenek szerte a világban? Otthon ül és bambán bámulja a rózsaszín álomvilág generátorát. Belefelejtkezik a központilag sugárzott illúziókba. Elkábulva mered maga elé és az idiotizmus apró nyálpatakja csurran ki szája szegletéből. Felébredni akkor fog majd, amikor kikapcsolják az áramot, vagy kilakoltatják az utcára, mert nem tudja fizetni a megélhetési költségeit. De akkor már késő lesz…

Az idő amikor tenni lehetne valamit, most van itt! Ha emberhez méltó életet akarsz, akkor most kell tenni. Ébredj fel álmodból! Egyenesedj ki, hogy látszódjon van még gerinced és taszítsd le a TV-d a trónjáról! Vesd ki elnyomatásod eszközét az otthonod középpontjából. Ha elkötelezett vagy a saját és családod jövője iránt, akkor a lakásodból is kidobod. Ne felejtsd, hogy a szegényeknek nagy Tv-jük van, a gazdagoknak nagy könyvtáruk.

Ezután „fegyvert” kell szerezned, hogy megvédhesd önmagad. Most számoltál le az illúziókkal, ne ringasd magad újakba! Az ellenség nem fog válogatni az eszközökben, ezért te sem engedheted meg magadnak ezt a luxust. Minden eszközt fel kell használnod.

Paradox módon ezeket az eszközöket, „fegyvereket” legelőször önmagad ellen kell fordítanod. Jelen pillanatban nincs nagyobb ellenséged önmagadnál! Amikor fegyverekről beszélek, akkor elsősorban szellemi fegyverekre gondolok, mert az emberiség ezen utolsó forradalma szellemi síkon fog eldőlni. Le kell számolnod a tévhiteiddel, kondicionálásoddal, korlátozó hiedelmeiddel, negatív énképeddel. Ki kell irtanod magadból minden félelmet, mert amíg félelem lakozik a szívedben, addig a valódi szeretetnek nincs benne elég hely. Mindegy, hogy kitől/mitől félsz, mert a félelem által átadod a hatalmad önmagad felett egy tőled független személynek. Ha félsz a munkád elvesztésétől, a gazdasági válságtól, a világvégétől, akkor máris a főnőköd, pártod, egyházi vezetőd irányítja az életedet. Rabszolgaként, hajlongástól meggörbült háttal pedig nem lehet emberhez méltó életet élni. Szóval egyenesedj ki, húzd ki a nyelved az éppen aktuális seggből és vedd a kezedbe a saját életedet!

Ez lesz a következő feladatod… ÖNGONDOSKODÁS! Felejtsd el az állami nyugdíjat, egészségügyet, oktatást, segélyeket. Minimális erőfeszítéssel sokkal magasabb szinten meg tudod ezeket oldani, mint ahogy azt az állam tenné. Ezzel egyúttal az egyik legerősebb zsarolási tételt is kiiktatod az életedből. Energia és élelmiszer területén is sokkal egyszerűbb elérni az öngondoskodást, mint azt a legtöbben hiszik (erről majd írok egy külön cikket). Ha idáig eljutottál, akkor már nincs mivel a kezében tartson az éppen aktuális hatalom.

Nem marad más a kezében, mint a legegyszerűbb nyers fizikai erőszak. De jó ideje ez csak mint elrettentő tényező szerepel a repertoárban. Szimpla matematika. Ha összeszámoljuk az összes rendőrt, katonát, tűzoltót és vadakat terelő juhászt az országban, akkor is csak 30-40ezerre jönne ki a létszámuk. Ezeket ráadásul nem lehet maradéktalanul összevonni egy helyre, mert akkor mindenhol kitör az anarchia. Maximum a felét lehetne kb összevonni, de már ez is rizikós a hatalomgyakorlók szempontjából. Tehát ha egy Bicske vagy Mór méretű város összefogva „beintene”, akkor már igen komoly bajban lennének fegyveres erőink. Egy Ózd méretű város esetén pedig lehetne csomagolniuk a hatalmon levőknek és felvenni a nyúlcipőt, mint azt az észak afrikai uralkodók tették nemrégiben. És ez csak egyetlen kisváros összefogása! Azt se higgyük, hogy az összes hivatásos az utolsó csepp véréig védené a hatalmat a 15-20%-uk alapból átállna, ha látná, hogy van alternatíva… Ezért nem használtak komoly fegyveres erőt az Észak-Afrikai forradalmak leverésére. Kadhafi ahogy mondani szokás „19-re lapot húzott” és ezért élve nyúzzák meg, ha nem lesz 21-e.

Sokan azt gondolhatják, hogy ők egyedül kevesek egy ekkora változás elindításához, de ne felejtkezzünk el két dologról. Az egyik, hogy a változásnak először és elsősorban benned kell lezajlania, ehhez pedig rajtad kívül nem kell más. Ha a belsőd, a központod megváltozott, akkor a felszín (külvilág) is változni fog. Ha a megváltozó emberek száma elér egy bizonyos kritikus tömeget, akkor az egész valóságunk meg fog változni. Másrészről az Észak-Afrikai forradalmak kirobbanása egyértelműen visszavezethető egy tunéziai zöldségesre, név szerint Mohamed Bouazizi-re. Drasztikus és hősies tettre szánta el magát és ezzel elindítójává vált az eseményeknek.

Szó szerint és átvitt értelemben is tüzet gyújtott a szellem sötétjében. A kérdés az, hogy TE vagy-e elég tökös továbbvinni ezt a lángot? Lakozik-e benned elég bátorság embertársaid ébredését elősegíteni?

„Oszd meg és uralkodj!” Évszázadok óta ez elnyomóink jelmondata.

A kialakulóban levő új korszakban a megosztás végre a mi segítségünkre lehet. A mi jelmondatunk így hangzik: „Oszd meg és erősödj!”. Két dolog is van, ami megosztva felerősödik. Az egyik a szeretet a másik az információ. Szeretettel nyújts segítő kezet embertársaidnak és oszd meg ezt az írást ahogy csak tudod. Használj fel minden eszközt, hogy segítsd a többiek felébredését! Facebook, iwiw, irc, fórumok. Légy kreatív!

Szóval, elég bátor vagy tovább táplálni a szellemi forradalom lángját és megosztod ezt az írást másokkal, vagy nyálkás puhatestűként visszamászol a kövek alatti látszólagos biztonságba?

Elric Freeman
www.teljessegforrasa.hu

Written by Elric Freeman

A siker nem a kevesek kiváltsága, még ha sokszor úgy is tűnik. Tanulható, és én azt tűztem ki célomul, hogy minél több embernek segítsek a cikkeim, tanfolyamaim, személyes konzultációk által.

Tags: , , , ,

1 Response to " A Szellem forradalma "

  1. Elric Freeman szerint:

    A jóslatom Kadhafival kapcsolatban időközben beigazolódott…

    Nálunk pedig gőzerővel elkezdődött a tartalékos állomány felfejlesztése. Huszonpár év után vajon miért pont most döbbentek rá, hogy harmatgyenge a fegyveres erőnk?

Te mit gondolsz?

Copyright © 2009 Teljesség Forrása. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.