You are here: Home // Siker // Hogyan érd el, hogy az önsegítő technikák neked is működjenek

Hogyan érd el, hogy az önsegítő technikák neked is működjenek

Sok ember tesz erőfeszítéseket azért, hogy saját magát tökéletesítse. A nagyon ambíciózus emberek meg azon küzdenek, hogy ezt fokozzák. Mi van azokkal, akiknek kifejezetten szükségük lenne arra, hogy fejlesszék magukat, és mégsem érnek el vele semmit.

Az ambíció kapcsolatban van ezzel, de azért sokkal többről van itt szó. Az ambíció egy nagyon erős vágy. De a vágy önmagában nem elég, hogy elérjük azt, amit szeretnénk. Pl.ha van egy erős vágyad hogy megnyerd a lottót az még nem garantálja, hogy úgy is lesz. Ha milliomos akarsz lenni, az nem jelenti azt, hogy az is leszel.

Két komoly oka van, hogy ezek a technikák nem működnek mindenkinek.

1. Beállítódottság, gondolkodásmód

Az emberek többsége nem tudja fejleszteni önmagát a negatív beállítódottsága miatt. Ezt kell legelőször megváltoztatni. Az alapvető ok, amiért az emberek nem érik el azt amit szeretnének, a gondolkodásmód. A szakértők egyetértenek abban, hogy a siker 90%-ban a gondolkodásmódtól függ. Az, ahogyan viselkedsz és a cselekedeteid végeredménye szintén a gondolkodásmódodtól függ. Légy óvatos a gondolataiddal!

Vannak emberek, akik negatívan gondolkodnak, bezárják a fülüket, apatetikusak, és nem hajlandóak koncentrálni, tanulni és változni. A negativitás erősíti az önszabotázst. Az apátia megöli az álmokat. Ezek a bezárkózott, a tanulásra és változásra nem hajlandó emberek pedig nem tudnak elérni sikereket.

Nyisd ki az elméd, és hagyd is úgy. Felejtsd el a negatív gondolatokat, mert megakadályoznak a sikerben. Amire a legtöbbet gondolsz az fog megtörténni. Akkor már inkább az történjen, amit valóban szeretnél. A megszokást nem egyszerű legyőzni, de nem is lehetetlen.

2. Napi szorgalom

Néhányan elmennek önfejlesztő előadásokra, elolvasnak egy könyvet, részt vesznek tréningeken, tanulnak technikákat, és ezután hetente 1-2x ezeket alkalmazzák és drámai eredményekre számítanak. Csodálkoznak, hogy még mindig nem történt semmi.

Rossz hírem van, ezeket a technikákat napi szinten kell alkalmazni. Ugyanis egy régi sok év alatt felépített berögződés (a sikertelenségről, szegénységről, vagy bármi másról) nem tűnik el két nap alatt.

A személyes fejlődés valóban egy folyamat, nem egy egy estés program. Gondolj a diétára. Ha csak egyszer eszel keveset, valószínűleg nem fogsz annyit fogyni, amennyit szeretnél. Ez egy folyamat, napi erőfeszítésekkel.

Legyenek a fejedben a céljaid, és szánj magadra 30-60 percet napi szinten. Ha kitartó vagy, meglátod, hamarosan egy új, sokkal energikusabb és sikeresebb személy leszel.

(3.) A legtöbb embernek csak egy homályos elképzelése van arról, hogy mi a siker illetve, hogy mit szeretne elérni. Gondold csak végig a saját céljaidat. Mennyire égetőek? Vagy az sem baj, ha majd később vagy egyáltalán nem történik meg?

A legtöbben gyakorlatilag nem élnek, hanem túl-élnek. A mindennapi dolgok, a gyerekek, a munka, a stressz…Mindig csak az aktuális probléma, azt mondod, hogy ezt még megcsinálom és akkor váltok. De ez sosem történik meg.

Rengeteg helyen írják, hogy találd meg a céljaidat, és hogy működjön is, írd le. Ez idáig könnyű, gyanítom porosodik pár ilyen cél-lista a lakásodban, ahogy a céljaid is. Leírtad, majd hátra dőltél, büszkeséggel telve, hogy a munka elvégezve..

Amíg csak tudod, hogy mit akarsz, addig nem fog történni semmi. Majd ha érzed! Amikor érzelmi töltése is lesz, egy vágy, hogy pl. „én ezt akkor is megcsinálom”, „megmutatom neki”, vagy csak „megérdemlem”…

Találd meg a vágyaidhoz vezető utat, mert addig bármilyen technika csak időpocsékolás.

Jó keresgélést/gyakorlást!

Joy

Written by Szűcs Andi

A kezdetektől fogva természetgyógyászként dolgozom, de akkor még kineziológiával, EFT-vel segítettem a hozzám fordulóknak. Kb. 5 éve foglalkozom biorezonanciás állapotfelméréssel, és táplálkozási tanácsadással, anyagcsere típusú diétákkal. Több ezer ember szervezetébe volt alkalmam bekukkantani, sok-sok látványos javulásnak voltam szemtanúja, és van pár baba is aki egy-egy diéta, méregtelenítés után örvendeztette meg (leendő) szüleit. Folyamatosan képzem magam, mert a szervezetünk egy nagyon bonyolult rendszer, bonyolult összefüggésekkel. Szerencsésnek tartom magam, mert a hobbim a munkám is.

Tags: , ,

Te mit gondolsz?

Copyright © 2009 Teljesség Forrása. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.