You are here: Home // Siker // Pénz és szex – mi a közös?

Pénz és szex – mi a közös?

sikerA pénzhez való fura hozzáállás az, ami elgondolkodtatott.

Minden ember szeretne pénzt, sokat…Nincs ezzel semmi gond szerintem, pénz nélkül minden sokkal nehezebb. De mégis, miért okoz olyan nagy gondot, hogy magától az ember elérje a jólétet?

Nos, fiatal korunktól kezdve halljuk, hogy a pénzhez csupa negatív dolog kapcsolódik, tisztességtelenül lehet, csak sok pénzhez jutni, ne legyél nagyravágyó (mintha az rossz lenne) stb. És van egy fogadásom, hogy ha meglátsz egy fiatal nőt egy vadiúj merciben, mi lesz a gondolatod, hogyan jutott hozzá 😉

Gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy a köznyelvben kevés olyan szóösszetétel van a pénzzel kapcsolatban, ami pozitív. Ha valaki tud ilyet, kérem küldje el. Gyűjtsük össze.

Én ezeket gyűjtöttem össze a negatív példák közé:

A pénz nem boldogít.

A pénz nagy úr

Aki sokat keres: lop, csal, hazudik

Mocskos haszon.

A pénz a rosszfiú, minden gonosz forrása. Már-már úgy néz ki, hogy akinek pénze van, az tisztességtelenül jutott hozzá. Sokan le is tagadják, szégyellik, mintha bűn lenne. Mások bűntudatot éreznek már csak a gondolatra is, hogy esetleg többet szeretnének, és másnak nem marad.

Úgy tűnik, hogy pénzt a legkevésbé sem helyén való birtokolni, ennek ellenére mégis mindenki erre vágyik. Ez nagyon érdekes, nem?

És itt jön képbe a szex. Ugyanez a nóta. Mindenki rengeteget akar belőle, de mégis …ciki, tabu, bűn egy időben vicces. Kinél hogy. A szülők kínosan élik meg a gyerekük kérdéseit.

Vagy elég csak megnézni az amerikaiakat. Ott tökélyre fejlesztették a képmutatást. Nálunk (még) mehetnek a meztelenül zuhanyzó nők a reklámokban, ott a női test látványa tabu. Lehetne itt még példákat hozni, de elég megnézni, hogy mit művelnek ott a tizenévesek…az elfojtások valahol előtörnek.

Jogos a kérdés, hogy miért? Miért alakult ez ki az emberek fejében? A vallások többsége abszolút életidegen, a legjobb az, ha semminek nem örülsz. Márpedig két alapvető örömforrás, a pénz és a szex. Ezt a kettőt „elvették” az emberektől, így elég nehéz kiteljesedni, de ez nem is volt cél, addig jó míg nem kérdezel, nem gondolkodsz, csak termelsz (az mindegy, hogy az egyházi tized, az adó vagy a fogyasztás előmozdítása a cél).

Szóval egy a lényeg, ha szabad akarsz lenni, akkor ezeket az évszázados beidegződéseket ott kell hagynod valamelyik sarkon.

Összefoglalva: a legtöbbünk fejében a pénz mellett egy korlátozó gondolat áll tudat alatt. Ha olyan dologra vágysz, amit tudat alatt elutasítasz, az sosem fog megvalósulni.

Békülj ki a pénzzel. Kerülj vele barátságba. A pénz az csak egy megnyilvánulása az energiának.

Ha az életed rendben van az anyagi helyzeted is rendben van.

Amint fent, úgy lent.
Amint belül, úgy kívül.
– Smaragdtábla, Kr. e. 3000 körül

JoyWritten by Szűcs Andi

A kezdetektől fogva természetgyógyászként dolgozom, de akkor még kineziológiával, EFT-vel segítettem a hozzám fordulóknak. Kb. 5 éve foglalkozom biorezonanciás állapotfelméréssel, és táplálkozási tanácsadással, anyagcsere típusú diétákkal. Több ezer ember szervezetébe volt alkalmam bekukkantani, sok-sok látványos javulásnak voltam szemtanúja, és van pár baba is aki egy-egy diéta, méregtelenítés után örvendeztette meg (leendő) szüleit. Folyamatosan képzem magam, mert a szervezetünk egy nagyon bonyolult rendszer, bonyolult összefüggésekkel. Szerencsésnek tartom magam, mert a hobbim a munkám is.

Tags: , ,

2 hozzászólás to " Pénz és szex – mi a közös? "

 1. Anita szerint:

  Egyetértek, de azért megjegyzem: nagyrészt e két dolog miatt nyírják ki egymást az emberek 😛

 2. Ha nem akarjuk egymást kinyírni akkor a produktumodban is fejlődnöd kell. Többet kell adnod a “nagy közösbe”, és akkor neked is több fog jutni. Ezért kell magadat fejlesztened.

  Másrészt azért kell magadat fejlesztened, mert a pénz egy eszköz. Ha tudsz vele bánni, akkor jó eszköz a kezedben a céljaid elérése érdekében, ha viszont nem tudsz vele bánni, könnyen az áldozatává válhatsz.

  Akárcsak a tűz. A tűz is nagyon veszélyes, amíg nem értünk hozzá, amíg nem tudunk bánni vele.
  Ha megtanuljuk, hogyan kell bánni vele, akkor eszközként tudjuk használni a saját céljaink megvílósítása érdekében. A tűz is félelmetes mumus annak, aki nem ért hozzá, akárcsak a pénz.
  A pénz sem különb.

  Mivel a mai világban minden 18. életévét betöltött ember felel a saját cselekedeteiért, a tisztességes pénzügyi tanácsadó egyet tehet, és ez egyben a kötelessége is.

  Meggyőződésem, hogy a manapság divatos trükkök és a vevők hülyének nézése helyett a pénzügyi szolgáltatóknak és az azt (ő termékeiket) értékesítő tanácsadóknak ideje ténylegesen „szolgálni”, aminek egyfajta értékteremtő tevékenységnek kell lennie.

  A tanácsadókat még jogi értelemben sem lehet felelősségre vonni. Miért? Hangzik minden épeszű ember szájából a kérdés. Egészen egyszerű a magyarázat amikor egy ügyfél aláírja a szerződését, akkor az összes kockázatot és felelősséget is bevállalja, tehát bármilyen veszteséget is szenved a költségekből, vagy a kockázatokból adódóan, önhibának számít. Az ügyfél rosszul döntött.

  Mi a megoldás? Ha már az ügyfél minden kockázatot bevállal és elviekben az egész jövőjét a kezünkbe teszi legalább tiszteljük meg azzal, hogy megfelelően megtanítjuk mit is választ, hogyan is működik a pénz, a piac és mik a játékszabályok.

Te mit gondolsz?

Copyright © 2009 Teljesség Forrása. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.