You are here: Home // Siker // Rád is jellemző a túl sok gondolkodás?

Rád is jellemző a túl sok gondolkodás?

Mi akadályozza meg az embereket abban, hogy elérjék a céljaikat?

Nem fog újdonságként hangozni, de az egyik ilyen a túl sok gondolkozás.

Az egyik legjobb és leghatékonyabb dolog, amit hallottam, hogy hagyd abba a gondolkodást, és cselekedj.

Úgy gondolom, hogy ez a „túlgondolkodás” nem csak a mi ügyfeleinknél érvényes, hanem egy jóval széleskörűbb probléma. Rengeteg könyv jelenik meg önfejlesztés, önismeret és vonzás témakörben, az internet is tele van információkkal. Elolvasol 5 könyvet, gondolkodsz, tervezel, megint gondolkodsz egy kicsit. Elveszel a gondolkodásban. Ez nem más, mint a halogatás egy kreatív formája.

Miért probléma a halogatás?

Ez látszólag egy fölösleges kérdés. De gondold csak végig. Naponta hány fontos dolgot halasztasz el? Valóban fontos dolgokról van szó. Amitől az életed előrébb mehetne. Általában sokat.
A sikerhez erőfeszítés kell. És sajnos az emberi működés olyan, hogy a legkisebb ellenállás felé megy. Kényelmesebb tv-t nézni, mint angolt tanulni. Ami persze kellene az előléptetéshez.
Kényelmesebb facebookon, vagy az emailek között még gyorsan megnézni valamit, mint mondjuk befejezni az épp aktuális munkafolyamatot. A sor végtelen…
Ha ezt nem ismered fel, akkor a napod fele elmegy jelentéktelen dolgokra. Fele olyan hatékony leszel, ezzel fele olyan sikeres, és fele olyan gazdag.

Visszatérve a gondolkodásra és a könyvekre, senki ne gondolja, hogy a könyvek ellen vagyok. A tanulás nagyon fontos. Csak azt kell belátni, hogy ahhoz, hogy az életed fejlődjön, a kitartó cselekvés is fontos. A teremtéshez három dolog kell. Gondolat, érzelem, és tett. Egyik sem kihagyható.


A gondolkodás nem helyettesíti a cselekvést

Megvan a vágy mindenkiben, hogy ha újragondolja csak még egyszer a dolgokat, ezáltal majd talál egy könnyebb utat, egy megoldást a problémájára. De valakinek csak meg kell valósítani azokat, nem?
És itt jön megint képbe a halogatás. Most nincs kedvem telefonálni, tanulni, dolgozni stb. Pedig minden napból csak 1 van. Minden nappal amit elvesztegetsz, annál később jutsz el a célodig, ha egyáltalán eljutsz. Nagyon kevés ember lesz sikeres, és ezért! Ők annyit csinálnak másként, hogy mindig erőt vesznek magukon, és csinálják. Ha nincs kedvük, ha épp pofára estek, vagy épp szombat van és süt a nap és inkább fagyizna a gyerekkel. Professzionális hozzáállásból lesz professzionális üzlet, és ezáltal nagy vagyon. Van az a mondás, hogy fél fenékkel nem lehet megülni a lovat.


Mit lehet tenni, az állandó túlgondolkodás ellen?

Légy tudatában először is annak, hogy ez problémát okoz. Amint ezt felismered, tudsz rá figyelni. Emlékeztesd magad, ha kell. Erre akár ki is találhatsz valamilyen kreatív módszert, a színes post-it pl alkalmas lehet.

Legyen egy határidőd a döntésre. Ha csak gondolkodsz egy dolgon újra és újra, akkor értékes idő megy el. Ülj le, gondolkodj a megoldásra váró problémán, foglalkozz csak azzal, de ne tartson órákig meg hetekig. Ha nem megy máshogy, kérj meg valakit, és inkább ötleteljetek együtt.

Légy jelen. Ne a múlton töprengj, és ne is a jövőn. Nézz meg egy teniszezőt. Nem gondolkodik túl sokat miközben játszik. Megbízik saját magában, és hagyja megtörténni a dolgokat. Ez nálad is működik. A legtöbb hétköznapi dolog megoldódik anélkül is, hogy aggódnál, vagy gondolkodnál rajta. Maradj a jelenben, és hagyd megtörténni a dolgokat. Meg fogsz lepődni az eredményeken!
Jobbak lesznek, mint ha túlkomplikálnád. Az élet egyszerű, fölösleges túlbonyolítani.

 

Written by Elric Freeman

A siker nem a kevesek kiváltsága, még ha sokszor úgy is tűnik. Tanulható, és én azt tűztem ki célomul, hogy minél több embernek segítsek a cikkeim, tanfolyamaim, személyes konzultációk által.

Tags: , ,

2 hozzászólás to " Rád is jellemző a túl sok gondolkodás? "

  1. Leticia szerint:

    EZT most ..igen Koszi mert en tenyleg egy nagy halogato vagyok 2 eve tart es csak olvasom a rengeteg informaciot csak ragodom csak elmelkedek magamba mikozben 1 helybe topogok

Te mit gondolsz?

Copyright © 2009 Teljesség Forrása. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.