You are here: Home // Egészséges élet // Cukorbetegség ellen: füge

Cukorbetegség ellen: füge

Az anti-diabetikus fügelevél

A fügelevél anti-diabetikus tulajdonságokkal rendelkezik, fügelevél kivonat alkalmazása mellett kevesebb inzulin beadására lehet szükség. A cukorbetegnek ébredés után, a reggelivel együtt kell bevennie a kivonatot. Felforralhatjuk frissen, szűrt vízzel és ihatjuk teaként.

Füge levelek

A füge levelei a legjobban ismertek cukorbetegség kezelésében, bár nagyon sok egyéb használati lehetőségük is van. Számtalan otthoni orvosságot készíthet a cukorbetegségtől a bronchitis kezeléséig, a nemi szerveken képződő szemölcsökhöz, a máj cirrhosishoz, magas vérnyomáshoz, bőrproblémákhoz és fekélyekhez.
A füge leveleit sajnos kevésbé használják, mint amennyire kellene. Hatóanyaga a nedv, vagyis a tej. A füge tinktúrát vagy borogatást a friss levelekből azonnal és naponta kell használni.

Mire jó még?

A füge leveleinek felhasználása:

• Hörghurut esetén – Tegyünk 2-3 fügelevelet és egy kevés piloncillot (mexikói cukor) fél liter vízbe és forraljuk 15 percen át. Távolítsuk el a leveleket és igyuk meg a teát.

• Szív-és érrendszeri vagy daganatos betegségek esetén – Minden nap fogyasszunk friss fügeteát és egy kevés gyümölcsöt is.

• Genitális szemölcsök esetén – használjuk a fügelevél nedvét az érintett területeken.

• Aranyér esetén – a már említett módon főzzünk fügelevél teát, hagyjuk kihűlni, majd alkalmazzuk az érintett területeken, vagy készítsünk belőle ülőfürdőt.

• Májzsugorodás esetén – alaposan mossunk meg négy fügelevelet, zúzzuk össze egy cukorkával, öntsük fel egy pohár vízzel és naponta kétszer fogyasszuk.

• Magas vérnyomás esetén – készítsünk teát három fügelevélből és fogyasszuk naponta.

• Gombás fejbőrfertőzés, szemölcsök és kelések gyógyítására – használjuk a fügelevél nedvét az érintett területeken.

• Övsömör gyógyítására – 3-4 levélből készítsünk teát, hagyjuk kihűlni és távolítsuk el a leveleket. Áztassunk be egy rongyot és mossuk át az érintett területeket.

• Fekély gyógyítására – rágjunk el két fügelevelet naponta. Előrehaladott fekély esetén ezt reggel, éhgyomorra tegyük.

forrás: diabetika.info

Written by Szűcs Andi

A kezdetektől fogva természetgyógyászként dolgozom, de akkor még kineziológiával, EFT-vel segítettem a hozzám fordulóknak. Kb. 5 éve foglalkozom biorezonanciás állapotfelméréssel, és táplálkozási tanácsadással, anyagcsere típusú diétákkal. Több ezer ember szervezetébe volt alkalmam bekukkantani, sok-sok látványos javulásnak voltam szemtanúja, és van pár baba is aki egy-egy diéta, méregtelenítés után örvendeztette meg (leendő) szüleit. Folyamatosan képzem magam, mert a szervezetünk egy nagyon bonyolult rendszer, bonyolult összefüggésekkel. Szerencsésnek tartom magam, mert a hobbim a munkám is.

Tags: , ,

Te mit gondolsz?

Copyright © 2009 Teljesség Forrása. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.