You are here: Home // Egészséges élet // Miért együnk szezámmagot?

Miért együnk szezámmagot?

egészségSZEZÁMMAG   az Örök fiatalság titka

A szezámmag és szezámolaj fogyasztása olyan ősi, mint a rizsfogyasztás, mintegy 6000 éves.

Az ókori görögök nemcsak élelmiszerként használták, hanem gyógyszert is készítettek belőle.

Számos egészségügyi előnye mellett még finom is és egész év során kapható az üzletekben!

Vitaminokban, ásványi anyagokban kiemelkedően dús : mangán, réz,  magnézium, kalcium, vas, foszfor, B1 vitamin,cink és rost. Különösen gazdag telítetlen zsír- és olajsavban.

Mi mindenre jó?

A réz tartalma miatt fontos olyan izületi betegségek kezelésénél, mint pl. a Rheumatoid arthritis. Az ülő- illetve állómunkát végzők, vagy az idősebb kori izületi merevség, kopás hezelésére.
Otthon is nyugodtan használhatjuk a szezám olajat az problémás izületi részek kenéséhez, de természetesen fontos szempont a rendszeresség!
Általános fájdalomcsillapító és frissítő tulajdonságokkal bír. Enyhíti a fejfájást, mérsékli a fülcsengést és a szédülést.

A magnézium az asztma okozta légúti görcsök enyhítésében hatásos, csökkenti a magas vérnyomást, nőknél menopauza idején elősegíti a jó alvást.

A kalcium felelős csontjaink egészségéért különösen menopauza idején, amikor a csontritkulás tünetei felerősödhetnek,

Rendkívül hatásos székrekedés esetén, ugyanis nedvesíti a bélrendszert, maghéjában található rostjai pedig segítik a salakanyagok gyors távozását.
Megvédi a vérereket a koleszterin-lerakódástól, érelmeszesedéstől.
Igazolták azt, hogy a szezámmag olaja meggátolja a rákos sejtek burjánzását. Erősíti a szervezet védekezőképességet a bőr és a nyálkahártya rákos sejtburjánzása ellen
A bőrproblémák közül hathatós segítséget nyújt a szezámolaj psoriasis (pikkelysömör) és száraz bőr esetén.
Az arcbőr olajozása által nem szükséges más kozmetikai arcápoló szert használnunk, mert az olaj feltölti a fáradt, petyhüdt bőrt és egészséges megjelenést, csillogást kölcsönöz az arcnak. Megköti a szabad gyököket, semlegesíti azokat, így például a bőr öregedése, károsodása is lelassul.
Antivirális és antibakteriális hatású, megakadályozza a kórokozók terjedését a szervezetben.
A szezámolaj gyorsan beszívódik a bőrbe és bejut a vérkeringésbe a kapillárisokon keresztül.
A szezám olajos orrcsepp enyhülést hoz megfázásos, náthásmegbetegedéseknél.
Meleg vízzel vegyítve használható a hüvely gombás fertőzésénél is.

Konyhai használata:

 A szezámmag kellemes diós-mogyorós ízű. Ha pár percig lassú lángon pörköljük, akkor íze még pikánsabb lesz. A száraz magokat pirítóssal, keksszel, kenyérrel, salátákkal és sült krumplival is keverhetjük. Desszertekhez is nyugodtan használjuk fel, hisz fagylalthoz, süteményekhez is jól szuperál.

Forrás: facebook

Written by Szűcs Andi

A kezdetektől fogva természetgyógyászként dolgozom, de akkor még kineziológiával, EFT-vel segítettem a hozzám fordulóknak. Kb. 5 éve foglalkozom biorezonanciás állapotfelméréssel, és táplálkozási tanácsadással, anyagcsere típusú diétákkal. Több ezer ember szervezetébe volt alkalmam bekukkantani, sok-sok látványos javulásnak voltam szemtanúja, és van pár baba is aki egy-egy diéta, méregtelenítés után örvendeztette meg (leendő) szüleit. Folyamatosan képzem magam, mert a szervezetünk egy nagyon bonyolult rendszer, bonyolult összefüggésekkel. Szerencsésnek tartom magam, mert a hobbim a munkám is.

Tags: ,

Te mit gondolsz?

Copyright © 2009 Teljesség Forrása. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.